26 d'abril de 2024

Manlleu ja ha començat a habilitar la nova zona d'autocaravanes

Està situada a prop del pavelló i just davant hi té el bonic paisatge del passeig del Ter

Arola Cumeras 26 de gener de 2017 a les 18:39
Un treballador mentre adequa l'espai, aquest dijous

Manlleu ja ha començat a adequar la nova àrea per a autocaravanes que estarà ubicada a la zona esportiva, entre el pavelló i el passeig del Ter. Globalment, Osona comptarà amb 12 àrees per a autocaravanes. Es tracta del projecte “Osona, territori càmper”, que s’anirà desenvolupant per fases en 12 municipis de la comarca i que té un pressupost de 475.700 euros.


Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica, ha comentat que “la idea ja es volia impulsar aquest mandat i per sort aquesta iniciativa conjunta anirà molt bé”. Hi haurà 10 places en total, “quatre d’electrificades i les sis restants que no ho seran”. Com a valor afegit, hi ha l’entorn.


El projecte preveu donar serveis com la buidada d’aigües grises, l’entrada d’aigua i la càrrega de bateries dels vehicles. En cas que fes falta un creixement “es podria fer” però és cert que a l’aparcament del pavelló, que queda al costat “hi ha molt moviment i  llavors s’haurien d’eliminar algunes d’aquestes places”.


El que contemplem és “millorar els serveis”. Les actuacions van començar dilluns i serà “bastant ràpid” perquè està pavimentat i els subministraments són a prop. El regidor opina que “per Setmana Santa és molt probable que si algú bé ja pugui estacionar-hi”. Sellarès considera que “aquest mercat mou molta gent, uns 40.000 vehicles a l’estat espanyol i a Europa són molts més”. Fins ara, “dues o tres autocaravanes es podien ubicar proa del passeig del Ter, però si eren més, ja no teníem lloc”.


Al llindar també s’hi instal·laran “diverses taules de pícnic”. La Direcció General de Turisme va atorgar aquest pla de foment territorial del turisme a partir de la recaptació de l’impost d’establiments turístics. El Consell Comarcal d’Osona hi va presentar el projecte, i rebrà una subvenció de 237.500 euros de Turisme, gairebé la meitat del cost. La resta l’aporta cada ajuntament.


Les àrees també seran a Centelles, l’Esquirol, les Masies de Voltregà, Prats de Lluçanès, Rupit-Pruit, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere, Torelló i Vilanova de Sau. Viladrau i Vic ja en tenien i acaben de completar la dotzena. A Manlleu, la inversió és d’uns 10.000 euros i el cofinançament “també suposa que la comunicació del projecte es fa de manera global”.

Etiquetes:
Economia i empresa