23 d'abril de 2024

La delegació de la Generalitat a la Catalunya Central fa balanç del primer any de funcionament

Com a projectes pendents hi ha la fi de les obres del casal de gent gran de Torelló o el parc de bombers de Vic

El Ter 10 de desembre de 2008 a les 14:12
Una imatge de l'acte d'aquest dimecres
La delegació del govern de la Generalitat a la Catalunya Central ha complert el seu primer any de desplegament sobre el territori. Al maig del 2006 es va transformar la Subdelegació del Govern a la Catalunya Central en Delegació del Govern.

A l’agost del 2007 es va obrir la seu de Vic i al febrer del 2008 la seu de Manresa. La de la Catalunya Central ha estat l’última delegació en crear-se amb dues seus que treballen en xarxa i sense duplicar recursos humans. Jordi Fàbrega, delegat territorial del Govern a la Catalunya Central, destaca que la nova delegació ha permès acostar el govern a l’administració local.

La delegació de la Catalunya Central també ha creat el Consell de Direcció de l’Administració Territorial. Des del 30 d’octubre és l’òrgan de coordinació de l’acció del govern en el territori. Entre les actuacions realitzades des del 2006 a la Catalunya Central i que afecten a Osona destaca la variant de les Masies de Voltregà o l’Espai de Benvinguda de Vic. Com a projectes en els pròxims dos anys hi ha la finalització de les obres del nou casal de gent gran de Torelló o la reforma i ampliació del Parc de Bombers de Vic. Jordi Fàbrega també s’ha referit al desplegament dels departaments de la Generalitat en el territori. A Vic hi haurà les seus dels departaments de Governació, Cultura i potser Acció Social. A Manresa, Educació i Universitats. La resta encara s’han de definir i, segons Fàbrega, aquest desplegament és un dels objectius de la delegació pel 2009.

La delegació també ha coordinat les primeres proves de selecció de personal de la Generalitat al territori de la Catalunya Central. Ha mantingut contactes amb un 70% dels ens locals i ha rebut un miler de visites de ciutadans. També és la primera delegació que tramet via telemàtica les disposicions del Diari Oficial de la Generalitat als ajuntaments de la Catalunya Central.
Etiquetes:
Política Municipal