25 d'abril de 2024

La sessió sobre desenvolupament urbà i mobilitat tanca el procés de Participació Ciutadana vinculat al POUM

S'ha parlat de potenciar el carril bici i fer una estació d'autobusos, entre altres

Gisela Francàs 28 de gener de 2017 a les 12:56
Un dels participants escrivint sobre mobilitat aquest dissabte

Aquest dissabte ha tingut lloc l’última sessió del procés de Participació Ciutadana vinculat al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i que va començar fa dues setmanes. El tema d’aquesta 3a sessió que s’ha fet a l’Institut Antoni Pous ha estat sobre el model de desenvolupament urbà i mobilitat.


Primerament, el regidor d’urbanisme, Enric Vilaregut ha explicat les opcions de desenvolupament de Manlleu. Després, la vintena de participants han debatut com seria Manlleu d’aquí a 20 anys i quina seria la millor forma per moure’s per la ciutat.


En aquesta ocasió, les opinions eren molt diverses. Hi havia qui creia que s’hauria de potenciar el cotxe privat per així afavorir el teixit comercial i d’altres, que s’hauria de potenciar el carril bici.  Alguns també afegien que s’hauria de crear una estació d’autobusos urbans. Jaume Queralt pensa que "els carrils bici haurien de passar per les vies importants de Manlleu com són l'avinguda de Roma i el passeig de Sant Joan".


Un altre tema que ha sortit ha estat el creixement de la ciutat. Alguns participants destacaven que s’hauria de reservar espai per la indústria i que a Manlleu hi falta espai per habitatge social. Un dels participants, Miquel Casanovas, ha explicat que "s’haurien de destinar dos espais residencials amples com podria ser el Barri de Vilamirosa i Can Llanes". També opina que s’hauria de potenciar la rehabilitació d’habitatges antics que hi ha al centre abans de fer-ne de nous.


Mar Vives, una de les tècniques de La Vola que s’han encarregat del procés, ha explicat que "hi ha hagut una mitjana de vint persones de perfils diferenciats a totes les sessions". Un cop acabades les sessions "hem fet un informe recollint totes les opinions".


El procés va començar dissabte 14 de gener tractant el medi ambient i va continuar el següent dissabte 21 parlant d’activitats econòmiques. A part d’aquestes sessions participatives també es poden fer aportacions sobre el POUM a través de la web www.poummanlleu.com on hi trobareu tota la informació o omplint el tríptic que s’ha repartit i dipositant-lo a les bústies que es troben a l’Ajuntament, al Mercat i les Piscines municipals.