25 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Manlleu elabora un manual per fer més fàcil l'ús de L'Energiòmetre

L'estalvi energètic que es pot aconseguir mitjançant aquest portal web acaba revertint en una disminució de les factures

Arola Cumeras 2 de febrer de 2017 a les 10:40
La presentació de l'Energiòmetre es va fer l'octubre del 2016

Aquesta setmana s’ha publicat al portal manlleu.cat un manual d’ús per a l’entrada de dades a l’Energiòmetre. Olga Cabezas, tècnica de l’OPE, ha recordat els beneficis d’utilitzar aquest portal que avalua el consum domèstic d’energia i en fa un diagnòstic i propostes d'estalvi.


Funciona a partir de la introducció d’unes dades de consum i diversa informació dels aparells que es tenen a casa. Per facilitar l’entrada d’aquestes dades s’ha elaborat el nou material. L’Energiòmetre identifica en què es gasta l’energia i com es pot reduir el consum. Com a prova pilot, la ciutadania de Manlleu pot provar gratuïtament el web durant tot un any i als desenvolupadors els serveix per polir detalls. 


L’Energiòmetre és un web creat per l’empresa lavola i l’UPC que està en marxa en format de prova pilot. Cabezas explica que “un cop entrades les teves dades de consum domèstic, el programa avalua el consum”, energètic la llum o el gas, i en fa un diagnòstic. Et dóna “una solució adequada, en forma de propostes i millores individualitzades al teu perfil concret”.


Cabezas diu que l’eina és “senzilla” pe`ro la complicació rau en “aconseguir aquestes dades perquè hi ha conceptes que no tenim gaire clars, com el consum total de quilowatts/hora de l’electricitat, que trobem a la factura de la llum”. També ajuda “a trobar la categoria energètica de cada electrodomèstic” i un cop ho tens tot “l’entrada de dades és ràpida”. Com “més dades entris, més estalvi podràs aconseguir, i a banda podràs fer un seguiment de la millora contínua”.


Es pot accedir a l’eina a través de la web municipal http://www.manlleu.cat/viure/medi-ambient/energia.htm i també s’ofereix un servei d’atenció i assessorament a la ciutadania els dimarts de 17h a 18h a Can Puget. Per a més informació es pot trucar al 938515022 o escriure a ope@manlleu.cat.  Segons Cabezas, es farà un taller al Casal Cívic i també s’explica el web a tots els instituts de secundària.

Etiquetes:
Economia i empresa