26 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Manlleu elimina el mercat de segona mà del passeig del Ter

La decisió s'ha pres a causa "del procés participatiu del passeig del Ter, baixada de qualitat i problemes de seguretat"

Arola Cumeras 7 de febrer de 2017 a les 17:23
La darrera edició del mercat de segona mà es va fer pel desembre

El mercat de segona mà de Manlleu es va deixar de fer a finals d’any i de moment no té una data de retorn. La qüestió va sorgir en forma de pregunta al darrer ple municipal, mitjançant una intervenció del regidor d’ICV Miquel Sánchez.


El regidor ecosocialista va demanar que s’aclarís “exactament per quina raó es va treure el mercat del trasto”, que feia tres anys que havia arribat a Manlleu. Va considerar que era un actiu interessant per Manlleu i que s’hauria d’haver mantingut. El regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès, va exposar que “per xarxes he llegit que l’Ajuntament ho ha prohibit” i ho va desmentir perquè “el que hem fet ha estat no renovar l’acord que teníem amb l’empresa", que es prorrogava cada any.


No s’ha fet “pel procés participatiu del passeig del Ter, igual com s’ha fet amb el bar de l’Embarcador, on el conveni amb el GDT s’ha renovat només per un any”. L’equip de govern “entén que són les persones que han de decidir què ha d’haver-hi i què no”. Altres factors també hi ha influït com ara “la davallada de qualitat dels productes” i “problemes de seguretat, furts i robatoris”.


Tots aquests motius han fet que “decidíssim que de moment ho deixàvem en espera”. Afirma que “hi ha gent que ens ha felicitat perquè no continuàvem”. En tot cas, “la ciutadania ha de decidir què vol fer”. Sellarès va dir que el 80% de participants eren “partidaris de continuar” però que es tractava d’una enquesta “elaborada per l’empresa organitzadora”. Precisament, l’empresa Mercatrasto, ha fet constar que no està d’acord amb els motius que al·lega l’Ajuntament i ha negat que el mercat “s’hagi degradat, perquè l’aspecte del mercat no ha variat gaire des del primer a l’últim dia” i consideren que deixant de fer el mercat, “no disminuirà el nombre de robatoris”.


El mateix Miquel Sánchez es va queixar que “una part del passeig s’utilitza com a aparcament de camions que porten porcs i això sí que és una mica vergonyós”. Segons el regidor, “si ens l’estimem, no poden estar aquests camions fent pudor, no és el lloc adequat per aparcar”. Des de CiU Benjamí Nieto també se’n va lamentar. L’alcalde, Àlex Garrido, va assegurar que “estem mirant de buscar emplaçaments per aquelles fàbriques que no tenen espai per ubicar camions de gran tonatge” i “deixar net" el passeig del Ter.

Etiquetes:
Economia i empresa