25 d'abril de 2024

Es reactiva la nova delimitació de la zona blava, taronja i verda de Manlleu

La pintura del paviment s'ha retardat per la pluja i l'aplicació de tarifes, per l'adequació dels parquímetres

Arola Cumeras 8 de febrer de 2017 a les 17:17
Imatge d'arxiu de la zona taronja de Manlleu al pàrquing del Gas, al carrer sant Ferran

L’Ajuntament de Manlleu calcula que durant aquesta setmana ja es podran deixar enllestides les tasques per delimitar les noves zones blava, taronja i verda.


L’últim moviment en aquest sentit va ser la reobertura a final d’any del pàrquing del Gas, on ja s’hi aplicava la nova zona taronja, que aquests dies s’està estenen per la resta dels indrets previstos, com ara el carrer Vendrell o Alta Cortada. Les condicions tarifàries de la zona blava, verda i taronja es van modificar substancialment pel maig, però s’ha anat aplicant lentament aquest inici d’any.


La nova zona taronja té una capacitat de 104 vehicles i el cost és d’un euro al dia. La zona blava ha disminuït l'extensió de manera notable, a l’entorn del 30%, i ha passat de 427 places a 290. A més, es passa d’un euro a l’hora als 0,95 cèntims. També varia la distribució de la zona verda, d’un euro a la setmana i exclusiva per als veïns, que es redueix de 43 a 36 places.


La qüestió va tornar a sortir al darrer ple municipal, el 24 de gener, quan la regidora Marta Moreta va explicar que les condicions meteorològiques adverses van alentir les tasques de pintura del paviment. A l’estiu del 2016, un cop ja allargada la concessió del servei a l’empresa D’Ausa, es van aprovar unes noves tarifes i, segons el regidor de la CUP Eudald Rifà, “la majoria són beneficioses pels veïns, amb la possibilitat de pagar un euro al dia”, amb la zona taronja” o un euro a la setmana, “a la zona verda”. Alhora, es va fer una nova redistribució de les places. L’equip de govern, va explicar, “es va comprometre a què els canvis ja funcionessin en començar el 2017”. Les tarifes ja estan en vigor “però el servei al carrer no s’està fent correctament”.


Debat sobre la gestió pública o privada


El regidor de la CUP va afirmar també que la concessionària “està donant un mal servei i l’Ajuntament està incomplint el seu compromís”. Afirmen que “la gestió privada està empitjorant el servei i fa perdre el control públic”. Va demanar concreció i “com es compensarà els veïns”. L’alcalde, Àlex Garrido, va respondre-li que “és cert que hi ha hagut problemes que no ens han satisfet”. Ho va atribuir sobretot als parquímetres i a la responsabilitat de l’empresa encarregada dels aparells, que és l’empresa Parkare Group, de Montcada i Reixach.


El batlle va explicar que “al pàrquing subterrani el canvi va ser al moment i als aparcaments exteriors estem pendents de la pintura, que la pluja ens ho permeti”. S’ha fet “alguna acció fins i tot d’esquena a l’adjudicatària, com obrir el pàrquing del Gas, que era un compromís que teníem”. En la situació actual “l’empresa està recaptant menys del que s’estipula en el plec de condicions”. Garrido assegura que “si la gestió fos pública hauríem hagut d’anar a la mateixa empresa, i ens hauria donat la mateixa resposta”. Els preus de la zona blava, taronja i verda “els decideix l’Ajuntament, el control hi segueix essent”. Aquest mes de febrer es farà una campanya informativa per divulgar les novetats.

Etiquetes:
Política Municipal