25 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Manlleu comença l'enviament de cartes a bancs i grans tenidors de pisos buits

Poden passar dos anys entre que s'envien les cartes i que es fan efectives les sancions econòmiques

Arola Cumeras 9 de febrer de 2017 a les 17:47
Una foto d'arxiu dels pisos de Can Garcia, que ja tenen enderrocat el primer bloc i estan pendents del segon

Durant el mes de març l’Ajuntament de Manlleu, amb el suport de la Diputació de Barcelona, començarà a enviar cartes a les entitats bancàries i grans tenidors amb pisos buits a Manlleu per tal que els posin en venda o lloguer si no volen fer front a sancions.


Així ho ha confirmat el nou regidor d’Habitatge, Àlex López. El tema va sortir al ple municipal del gener i l’equip de govern va rebre les crítiques d’Albert Generó, regidor de la CUP, qui considera que el que s’ha fet fins ara és “buscar la col·laboració i bona voluntat de les entitats bancàries en el conflicte d’interessos que hi ha a Manlleu en aquesta qüestió.


Els resultats “per dir-ho suau, són pràcticament inexistents” i “s’haurien d’haver buscat” mesures “més valentes, com sancionar habitatges buits”. El juliol “la Generalitat va signar un conveni amb el BBVA i sempre se’ns ha dit que hi havia moltes esperances”. Per ells, al conveni “hi ha clàusules intolerables, com per exemple que al cap de 5 anys s’havien de retornar els habitatges”.


El conveni contemplava 1.800 habitatges, 300 cada mig any, i Manlleu “se’ns va dir que entrava en aquest pla i que rebria uns 30 habitatges en mig any; el termini ja ha passat”. El socialista Àlex López, regidor d’Habitatge, va confirmar que “els pisos se’ls queda Incasòl per reubicar veïns dels pisos de  Can Garcia”. Explica que “no passa per les nostres competències”. Generó va insistir que “s’ha de ser valent i si els bancs no compleixen els compromisos l’obligació de l’Ajuntament és denunciar-ho”.


De moment, segons López, “primer s’envien cartes als grans tenidors però el procés és de dos anys, abans no arribin les sancions econòmiques”. El batlle, Àlex Garrido, va afegir que “s’ha començat a anar directe al tema, no és una qüestió senzilla però l’equip de govern s’hi ha posat i esperem que tinguem bones notícies el més aviat possible”.

Etiquetes:
Política Municipal