26 d'abril de 2024

El GDT denuncia un nou cas d'abocament de purins a l'Esquirol

El cas el van detectar dilluns i és a la mateixa riera on pel setembre del 2016 ja s'hi havia trobat un abocament greu

Albert Vilella 10 de febrer de 2017 a les 12:13
L'aigua tèrbola és evident en aquesta imatge facilitada pel GDT

Apareix un nou cas d’abocament de purins a la riera de Sant Julià, a l’Esquirol. El Grup de Defensa del Ter ha participat en la detecció d’aquest delicte i preveu figurar a la part denunciant per poder seguir tot el procés judicial. Segons el GDT els purins provenen de la macrogranja La Masellera, que hauria fet l’abocament el passat dilluns, dia 6 de febrer.


Tal i com explica Jordi Vilaseca, membre del Grup de Defensa del Ter, el passat dilluns el grup va rebre una trucada informant que baixaven purins de la riera de Sant Julià. Juntament amb els mossos i els forestals, es va determinar que realment s’havien abocat purins, tot i que s’havia “intentat netejar amb cubells”. De moment, segons els ecologistes, tot apunta que aquesta contaminació “prové de la macrogranja la Masellera”.


De fet, aquesta no és la primera vegada que La Masellera es veu implicada en un cas d’abocament de purins. Fa 5 mesos, el passat 6 de setembre, ja hi va haver un incidència que el GDT va qualificar de “molt greu”. L’abocament va provocar una gran mortaldat de la fauna que habita a la riera de Sant Julià, especialment, la del cranc de riu autòcton, una espècie que avui dia es troba molt amenaçada i en perill d’extinció. Sergi Solà, president del GDT, explica el posicionament del grup dient que "no podem permetre que els industrials aniquilin la fauna autòctona de les nostres rieres i el nostre entorn". 


Tot i que aquesta vegada la contaminació ha sigut "més lleu", es tractaria d’un cas de reincidència si es demostra que realment el purins provenen de La Masellera. Segons Sergi Solà, els mossos inclouran aquest darrer abocament a la investigació que ja s’està fent a la macrogranja.

Etiquetes:
Societat