26 d'abril de 2024

Vic reuneix en una exposició tota la producció cultural i artística que ha generat la capitalitat cultural

S'hi poden veure elements dels 130 projectes i de més de 400 actes que s'han fet durant l'any 2016

ACN 11 de febrer de 2017 a les 12:08
VICCC 2016-Panoràmica es pot visitar al Museu de l'Art de la Pell de Vic

Vic reuneix en l’exposició “VICCC 2016-Panoràmica” tota la producció cultural i artística que ha generat la capitalitat cultural. La mostra ocupa les tres plantes del Museu de l'Art de la Pell de Vic, la façana i els espais exteriors del recinte.


S'hi podran veure tots els elements i materials en una sola mostra dels 130 projectes i més de 400 actes que s’han realitzat en motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana durant l'any 2016. El comissari de l'exposició, Marc Comas, ha explicat que la voluntat de la mostra "és que el públic s'adoni del gran volum de producció cultural que s'ha anat creant durant tot l'any".


El que s’ha intentat a la mostra és agafar elements simbòlics i representatius de cadascun dels projectes per elaborar un recorregut que expliqui tot l'any. A més, tot el que hi ha exposat estableix diferents diàlegs, relacions i interaccions amb la col·lecció permanent del museu. Per exemple, s'hi poden veure els vestits utilitzats en l'obra 'Verdaguer. Ombres i Maduixes' que s'exposen al costat de túniques sacerdotals com les que devia lluir el poeta de Folgueroles.


L’exposició també mostra elements que fins avui el públic encara no havia tingut ocasió de veure. En aquest sentit, l'exposició presenta per primera vegada la tipografia 'Vic' de manera complerta. Marc Comas ha destacat que durant l'any 2016, Vic "no ha inventat ni ha creat nous artistes ni una nova història cultural de la ciutat". "El que s’han creat són sinergies i aliances entre els diferents agents culturals", ha afegit.


La inauguració es va fer aquest divendres 10 de febrer al vespre. L’exposició es podrà veure fins al 26 de març de 2017.

Etiquetes:
Cultura