26 d'abril de 2024

El Festival Underground per lluitar contra la neurofibromatosi recapta 5.164 euros

Diumenge al matí es va fer la matinal solidària amb dansa i música sota el pàrquing de la plaça

Arola Cumeras 13 de febrer de 2017 a les 12:27
Un dels moments d'actuació musical, en aquest cas amb Guillem Roma

5.164,5 euros. Aquesta és la xifra que va recaptar diumenge a Manlleu el Festival Solidari Underground, superant les expectatives dels organitzadors. L’acció solidària recollia fons per investigar la neurofibromatosi, una malaltia poc freqüent que, entre d’altres, implica l’aparició de tumors. Hi van mostrar el seu treball el Gimnàs Fina i l’Estudi 67 i va haver-hi música de destacats artistes de Manlleu com Roger Usart, Pep Poblet i Guillem Roma.


Anna Gutiérrez, una de les organitzadores i mare d’un infant amb la malaltia, explica que es fa difícil “dir la quantitat concreta de gent però va estar ple des de quarts d’11 fins a les 2”. Per fer el festival, els van cedir la zona del pàrquing de la plaça com a ubicació, i consideren que va ser un indret encertat. Pel so “no està habilitat per fer concerts i el nivell acústic era millorable però no vam passar fred i va anar bé per ballar a les noies del Gimnàs Fina i d’Estudi  67”. A tot arreu hi havia “cua i la valoració és molt, molt positiva”; ja sabíem que “la música, el menjar i els actes per a infants porten molta gent”, conclou.


Al Festival Underground s'hi podien fer manualitats o bé jocs de Quiràlia i “es va passar un diumenge al matí entretingut i amb bona música”. Es van vendre productes com ara patates, pernil, cervesa o es podia participar en activitats infantils però els preus assequibles “entre 1 i 3 euros ens feien pensar que no recaptaríem tant, però tot i així hem superat la xifra”. Pel maig del 2015, en una edició en què “estrenàvem les samarretes” es va recaptar 5.100 euros i “ja era molt difícil poder-ho superar, i ho hem aconseguit”. Porten venudes més de 2000 samarretes per la causa, que també es coneix amb l’etiqueta #EndNF. Tots els diners s’aportaran a l’associació Acnefi, que ho destina a l’Institut Català d’Oncologia, que té una línia d’investigació oberta”.

Etiquetes:
Societat