25 d'abril de 2024

Una unitat mòbil per mesurar la qualitat de l'aire estarà instal·lada a Manlleu fins a finals de març

L'Ajuntament de Manlleu porta a terme una campanya de conscienciació paral·lela, en empreses i particulars

Arola Cumeras 14 de febrer de 2017 a les 09:46
La furgoneta està situada a la plaça d'Àngela Roca de Manlleu

El mes passat Manlleu va començar una campanya per millorar la qualitat de l’aire mitjançant una sèrie de consells destinats a la crema segura de biomassa i altres elements.


Al mateix temps, s’ha intensificat el control de la contaminació, ja que en dues ocasions, 2013 i 2015, es va superar el llindar permès de benzopirè, una substància ambiental considerada cancerígena. A Torrent Magí hi ha una estació fixa de mesurament de la qualitat de l'aire durant tot l’any i des de fa uns dies s’hi ha afegit una unitat mòbil, que va quedar instal·lada a començament de mes a la plaça Àngela Roca.


Dolors Colom, tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de ManlleuAquesta furgoneta és fixa, ja que “la connexió i desconnexió és complicada” i la previsió és que no es mogui fins a finals de març. La tècnica avisa que caldrà tenir un xic de paciència perquè “la visió més global serà quan tinguem totes les estadístiques”. Es preveu que “passaran alguns mesos fins que es puguin conèixer les dades de tots els paràmetres, i podria ser a l’estiu”. La Generalitat sol donar a conèixer dades definitives de contaminació i de benzopirè “entre abril i maig”.


Segons Colom, el missatge “ja s’ha fet arribar allà on ens havíem marcat, a més d’un centenar d’empreses”. Durant aquesta campanya “s’ha detectat que hi ha algunes preguntes, però no podem dir que tinguem una allau de consultes” però es vol anar fent recordatoris a la ciutadania. La tècnica conclou que cal fer un canvi d’hàbits més permanents i que “no pot ser una millora puntual”. Coses que “fins ara es cremaven i dèiem em sobra això, ho cremo, hem de mirar que la gent es sensibilitzi i deixi de fer-ho”.

Etiquetes:
Societat