24 d'abril de 2024

Una xerrada a Torelló defensa la remunicipalització del servei d'aigua

El Grup de Defensa del Ter, un dels integrants de la plataforma organitzadora, diu que cal fer pressió

Arola Cumeras 14 de febrer de 2017 a les 17:41
Pla general d'alguns dels integrants de la plataforma 'Volem l'aigua neta, clara i nostra' que ha nascut a Torelló

Aquest dimecres 15 de febrer la plataforma "Volem l'aigua neta, clara i nostra" farà una xerrada sobre tornar a fer municipal la gestió de l'aigua a la Sala d’Actes de La Cooperativa de Torelló. Una de les entitats implicades és el Grup de Defensa del Ter.


El seu president, Sergi Solà, comenta que dins dels moviments socials “ara mateix a Catalunya hi ha un moviment fort a favor de la remunicipalització del servei de l’aigua”. Opina que aquesta és una qüestió “bàsica a nivell de preus però també de la recuperació de les fonts de captació”. A l’acte d’aquest dimecres es parlarà d’un cas “paradigmàtic” com és el de Terrassa.


A l’acte, titulat ‘Recuperem l’aigua?’ hi participarà en Joan Gaya, enginyer industrial i consultor en matèria d’aigua, i l'Emili Diaz i en Paco Rodríguez, de la Taula de l’aigua de Terrassa. Per Solà, ara “és capital que la democràcia profunda s’hi apliqui i es recuperi la gestió pública d’aquest bé, que molts ajuntaments han delegat a empreses”. Segons diu, “a canvi d’inversions, aconsegueixen tenir un mercat captiu per molts anys i això és un pastís molt llaminer, que hi fan negoci”. A l’àrea metropolitana “i fins a tot a Barcelona estan trontollant moltes coses”. A Osona, a Sant Vicenç de Torelló la concessió privada acaba aquest any i el vinent seria Torelló, San Julià i Tona.


A Manlleu fins al 2032 la concessió està en mans de Sorea, ja que el 2012 el conveni es va prorrogar per 20 anys. Amb tot, “quan es revoca una concessió, l’empresa privada ho portarà al litigi, i fins i tot és possible si es canvia el model un cop ja acabi la concessió, però normalment els ajuntaments ho guanyen”. És un pas que “econòmicament, socialment i democràticament val la pena fer”. La xerrada d’aquest dimecres a la sala d’actes de La Cooperativa de Torelló començarà a les 8 del vespre.

Una imatge de l'activitat

Etiquetes:
Societat