23 d'abril de 2024

La UVic i la UOC comencen el primer màster interuniversitari per a docents en actiu

Al màster i participen 50 mestres de diverses escoles públiques que el podran compaginar amb la jornada laboral

ACN 14 de febrer de 2017 a les 17:54
Un mestre de primària, en una imatge d'aquest 2017

50 mestres de 50 escoles públiques han començat el primer màster interuniversitari destinat a docents en actiu. La prova pilot impartida per la Universtiat de Vic - Universitat Central de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya vol millorar la formació dels docents i transferir el seu coneixement a les escoles.


Gràcies a la col·laboració entre el Departament d'Ensenyament i la secretaria d'Universitats i Recerca, els docents escollits podran cursar aquest primer màster programat en dos anys, perquè es pugui compaginar amb la jornada laboral. Es comprometen a poder fer transferència de coneixement als claustres de les escoles on treballen. Així, es vol potenciar una ''actualització'' en la manera d'ensenyar i per tant, en la manera d'aprendre dels estudiants catalans. Així ho ha explicat el secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet.


Si del programa se'n fa un bon balanç, el màster es podria estendre arreu de Catalunya. Els coordinadors, Toni Bardia, per part de la UOC, i Teresa Segués per part de la UVic-UCC, han explicat que els coneixements tenen per objectiu arribar a formar els mestres des de l'àmbit competencial. Segués explica que hi ha fonaments en recerca sobre els processos que es posen en marxa durant l'aprenentatge que cal que puguin comprovar i posar en pràctica.


Per tal de facilitar el seguiment d'aquests estudis, el màster s'allargarà dos anys i es podrà fer, en una part, de manera virtual. Aquest programa està subvencionat i els estudiants hauran de pagar al voltant de 1.000 euros en total pels dos cursos. 

Etiquetes:
Ràdio Manlleu