24 d'abril de 2024

Les obres del pont de Can Molas "difícilment" inclouran la passera que volen els veïns de Vista Alegre

S'ha proposat que un minibús faci una ruta interna per facilitar la mobilitat

Arola Cumeras 16 de febrer de 2017 a les 13:35
Els veïns es van trobar l'1 de desembre i tornaran a fer-ho aquest 16 de febrer

El consistori manlleuenc veu “molt complicada” la instal·lació d’una passera provisional que travessi el Ter mentre durin les obres al pont de Can Molas. Per tal de facilitar la mobilitat, ha traslladat una nova mesura als representants del veïnat de Vista Alegre, que consisteix en crear una minibús que farà transport interurbà.


Aquest dijous al vespre l’Associació de Veïns de Vista Alegre es tornarà a reunir a Can Puget per donar a conèixer els resultats de la darrera trobada amb l’Ajuntament, que va respondre les seves peticions. Al ple del gener ja es va dir que part de les al·legacions presentades pels veïns del barri ja havien estat traslladades a la Diputació de Barcelona. Primer, el consistori vol respondre’ls les al·legacions, cosa que de moment s'ha fet oralment.


Les obres del pont, segons ha confirmat a Ràdio Manlleu l’alcalde, Àlex Garrido, s’estan licitant i no tenen una data d’inici fixada. La previsió inicial “d’abril-maig sembla que es pot endarrerir una mica, perquè aquests processos burocràtics són lents”. L’ajuntament “està pressionant perquè sigui el més aviat possible”.


Les al·legacions encara no s’han contestat per escrit per “una raó evident, estem a l’espera de la contestació de la Diputació respecte la passera que es reclamava”, però “a nivell oral ja es va comentar” que es veia “molt complicat”. La Diputació “que és qui hauria de fer la passera perquè no és competència de l’Ajuntament” ja ha dit que “té un cost elevadíssim i no respon a cap solució per a la mobilitat dels veïns”. Són construccions “cares, poc resistents i només les pot utilitzar el personal de l’obra.”


Pel que fa a l’ús de la gasolinera de la Via Ausetània, fora de servei, “encara no hi ha un acord amb la propietat, ja que estan en negociacions per vendre aquell espai”. La idea “era que sobretot acollís serveis del CAP” però això fa un temps es va descartar perquè “els veïns més vulnerables estan molt localitzats” i traslladar-se allà “no era pràctic i es resoldria fent atenció domiciliària”. Amb tot, “no descartem que si es desencalla la venda nosaltres com a ajuntament puguem fer-ne ús per atendre el veïnat”.


Hi ha una novetat “que creiem que és interessant”, la creació d’un nou minibús interurbà. Ara estan mirant pressupost “i veiem que ho podrem assumir, en funció de les necessitats de la gent veurem els dies de la setmana i les hores” en què estarà en servei. Es podria utilitzar per “fer compres, anar a l’escola o altres” supòsits.


Un altre apartat dins les al·legacions del veïnat era plantejar que durant les obres se’ls oferís algun benefici fiscal. Garrido és taxatiu afirmant que “no pot existir perquè és il·legal condonar l’IBI i estableixes un precedent per qualsevol obra que facis; a més, no deixarem de donar cap servei com a ajuntament”. La seguretat “hi serà igualment, fins i tot parlem amb Mossos per reforçar-la, la neteja es farà mitjançant la ruta de Gurb”.


Pel que fa a l’aparcament “fa temps que es va exposar que es podrà fer ús del pàrquing subterrani per un terç del que val, 20 euros al mes”. Depenent de la demanda, “l’Ajuntament en podria finançar una part o la totalitat” i aquesta “és una bona solució de mobilitat”. La setmana vinent totes les propostes s’enviaran per carta als veïns i “sempre estem oberts a rebre qualsevol persona a títol individual”. Segons l'alcalde, des de l’equip de govern entenen que “no ens pertoca participar de la trobada" de veïns "ni fer-ne populisme polític”. Afirma que “treballem amb rigor i seriositat, no fem brindis al sol i tot el que oferim són coses realistes, que es poden fer”. A la darrera reunió, van ser-hi presents representants de la CUP i de Convergència. Segons el batlle, d’ençà de la presentació del projecte pel febrer del 2016 “hem tingut pràcticament una trobada mensual amb els veïns de Vista Alegre, que tenim molt clar que són els interlocutors”.