26 d'abril de 2024

Pep Sanchez compleix l'Everesting Challenge 8848m de desnivell en un dia

21 hores ha necessitat el manlleuenc per complir el repte de pujar 14 vegades a Bellmunt amb bicicleta

G.Moral 16 de febrer de 2017 a les 16:49
Pep Sanchez

Pep Sanchez va complir aquest dimecres el nou repte que es marcava l’Everesting Challenge que consistia en pujar catorze vegades a Bellmunt amb bicicleta. En total 8848m que s’han complert amb pràcticament 16 hores sobre la bicicleta. Un repte que ha anat lligat, com és habitual en l’atleta d’ultrafons, a una causa solidària per recaptar fons pel Síndrome de Dent.


L’ultrafondista manlleuenc ha tornat a complir el repte esportiu que es marcava. Un repte que s’ha posat de moda entre els ciclistes l’Everestin Challenge, que consisteix en fer els 8848m de desnivell de la mítica muntanya en bicicleta en un sol dia. En aquest, Pep Sanchez, va tirar la mítica muntanya osonenca de Bellmunt per poder dur a terme aquest nou repte ‘nonstop’, que va haver de pujar en 14 ocasions en un mateix dia.


El repte, pel manlleuenc, va començar a les sis del matí del mateix dimecres sota un fred considerable i una pluja fina que va dificultar molt el primer ascens. Bàsicament pel canvi rigorós de la temperatura corporal a l’ascens i al descens. A més l’ultrafondista no està acostumat a fer reptes d’aquest estil sobre la bicicleta, ja que no és un ciclista escalador professional. Sanchez afirma que “ha estat duríssim, terrible, repetir catorze vegades el mateix”.


Però les ganes de superació i l’oportunitat de poder tornar a ajudar el ‘Nacho’ un noi que pateix Síndrome de Dent, amb el que Sanchez ja ha col·laborat en altres ocasions, ha fet possible que complís els 14 ascensos a Bellmunt.  


En tot moment el manlleuenc va estar recolzat per diversos amics i l’equip de Tona Bikes que van fer l’ascens amb ell. Amics mediàtics com l’actual tercer classificat del Dakar, Gerard Farrés, també va voler recolzar al manlleuenc i va fer un ascens amb ell quan l’últrafondista ja portava uns quants ascensos.


Un repte que Sanchez ha assolit amb 16 hores sobre la bicicleta, però que han set un total de 20 hores si es sumen les aturades. Una bogeria gairebé d'un dia senser, segons ha explicat el mateix Sanchez.  


Un repte molt dur que s’ha complert, en part. A part de la part esportiva hi havia la solidària que consistia en apadrinar trams del recorregut que era de 8848m que s’havien de convertir en euros. Finalment el repte solidari es quedava en 566€, molt lluny de l’objectiu marcat per Sanchez. Aquesta ha estat la dada negativa del repte, diu Sánchez que pot ser és degut a una falta de conscienciació del patiment d’aquesta malaltia. Tot i així el repte solidari segueix obert al portal www.retto.com on encara es pot comprar un tros del recorregut a partir d’1 euro.


El manlleuenc no ha tancat la porta a nous reptes i ja treballa amb un altre projecte que també girarà al voltant dels 8.000 metres.

www.retto.com

Etiquetes:
Esports