25 d'abril de 2024

Les obres del pont de Can Molas s'ajornen fins al novembre

La passera per travessar el Ter que demanaven com a al·legació principal els veïns, està pràcticament descartada

Arola Cumeras 17 de febrer de 2017 a les 12:19
Un moment de la trobada, en què a més d'una cinquantena de veïns, van ser-hi representants de Convergència i la CUP

L’inici de les obres del pont de Can Molas serà pel novembre, i el pont no es tallarà al trànsit fins al gener de l'any que ve. El consistori confia “que per la festa major del 2018 es podrà inaugurar”. Una cinquantena de veïns i veïnes de Vista Alegre van ser presents a una nova trobada que va tenir lloc aquest dijous a Can Puget i van crear una comissió per mostrar el seu malestar.


Des de la junta gestora, Jordi Salinas va exposar als assistents les respostes obtingudes a la darrera reunió amb l’alcalde, Àlex Garrido. El president, Josep Carbonell, no va poder ser a la trobada per compromisos laborals. La gran novetat va ser saber que l’inici de les obres, a causa de l’allargament de la fase de licitació, es retarden uns quants mesos. Les actuacions tenen per objectiu incrementar la seguretat estructural, eixamplant els vials i també les voreres. Mentre durin les obres, les entrades i sortides de Manlleu s’hauran de fer pels altres tres accessos, la carretera de la Gleva, la carretera de Roda i la Miranda.


Salinas va considerar que l’Ajuntament té “bona predisposició a l’hora d’atendre els veïns”, però va reconèixer que “un cop posat a debat, trobem que la proposta que ens fan justeja”. Es va queixar, per exemple, que el ple de gener no hagués admès a tràmit una moció sobre la qüestió. Quan va portar la convocatòria de reunió “fa sis dies, no han parat de moure’s, ha estat impressionant”. Salinas va dir que les al·legacions dels veïns encara no han estat respostes per la Diputació de Barcelona però “de manera oral, de moment”, sí que per l’Ajuntament, mitjançant el batlle, Àlex Garrido. Se’ls va dir que “la passera provisional que demanàvem no serà possible, per un cost excessiu”. La majoria dels presents van protestar i van posar sobre la taula algunes mesures per mostrar el seu desacord, com fer acte de presència al ple del proper dimarts 21. El clima era de cares llargues i certa frustració.


Jordi Salinas va seguir comentant que la comissió de seguiment de moment no té una data ni compromís de constitució i que la condonació de l’IBI “no es preveu”, cosa que va indignar alguns dels veïns. En canvi, es van mostrar satisfets que el projecte prevegi el subministrament de gas natural al barri. Salinas explica que l’alcalde “em va confirmar” que qui vulgui deixar el pàrquing a la plaça al vespre i durant la nit, ho podrà fer “per un preu mòdic”, tot i que alguns veïns consideren que “no hauríem de pagar res”. A més, es crearà “un minibús a disposició del veïnat”, cosa rebuda amb certa incredulitat i algunes rialles. A un sector dels veïns els va semblar “de mal gust que es fessin declaracions al mitjans sobre que les obres començarien a l’abril” i “vam pensar que ens trobaríem les màquines aquí sense que haguessin contestat l’escrit d’al·legacions”.


El paper de l’oposició i les tanques de la Devesa


Segons Salinas, el grup de CiU “ens porta les al·legacions i la CUP, el tema de la Devesa”. Amb tot, els dos caps de llista presents, Benjamí Nieto i Albert Generó, van dir que havien decidit assistir a la reunió però “per saber l’opinió dels veïns de manera directa i no per fer-ne cap bandera partidista”. Pel que fa a la Devesa, Salinas va explicar que “se’ns ha aparegut la Verge i l’alcalde diu que hi ha un acord verbal amb la propietat, per retirar una de les tanques, al final del carrer Barcelona; no ens han dit en quina data”.


Aquesta setmana “ja hi treballen set persones, una excavadora i un generador de corrent”. Diuen que “faran com un passadís, protegint les vaques amb tanques” i “en pocs dies quedarà resolt”. El representant dels veïns de Vista Alegre es va demanar, però “què ens ha costat tot això, a canvi de què”. Va considerar que “la tanca no la pagarà la propietat, la pagarem nosaltres”.

Etiquetes:
Societat