26 d'abril de 2024

Èric Motjer estrena un documental sobre la història del teatre Kursaal de Manresa

El Kursaal va passar 11 anys tancat i va tornar a obrir les portes l'any 2007

Arola Cumeras/Albert Vilella 17 de febrer de 2017 a les 14:00
Una imatge de la festa dels 10 anys del Kursaal, que va incloure l'estrena del documental d'Èric Motjer

El realitzador manlleuenc Èric Motjer ha dirigit el documental Kursaal, la força de la gent, que es va presentar dimarts en el marc del desè aniversari del teatre manresà. Motjer explica que l’encàrrec li va arribar per part de la productora Parallel 40, implicada al festival Docs Barcelona, entre altres.


Es tractava de recollir la història del teatre “i de com es va recuperar, ara que és el desè aniversari del Kursaal”. Motjer ha “mirat d’explicar d’una manera que fes justícia a la història de l’associació El Galliner, ja que va ser la seva constància  la que va aconseguir recuperar l’espai”. El Kursaal va passar 11 anys tancat i va tornar a obrir les portes l’any 2007. 


El manlleuenc “sabia que existia i hi havia anat”, però “desconeixia la història de la recuperació i al principi ens vam trobar que la gent tampoc no es creia gaire que el que havia passat era excepcional, ho veien com una cosa normal”. Amb la constància i l’esforç de molta gent “es va aconseguir recuperar un espai que consideraven que necessitaven per la ciutat”. Un dels objectius era “demostrar-ho” de manera més interna “però també explicar a la resta del país, i a fora si cal, el que havia passat”. La producció es va fer en poc més de 4 mesos i ara esperen fer-ne difusió a través “d’algun canal televisiu i també algun festival”.


Èric Motjer va estudiar producció de televisió i cinema a l’Escola Superior d’Imatge i Disseny de Barcelona i s’ha especialitzat en realització de documentals. La seva formació la va completar a Filmbase, a Dublín, i té un màster en Cinema Documental a la mateixa ESCAC. Actualment està elaborant un documental a Beirut, al Líban, on ja han fet un parell de viatges i tornaran a rodar-hi a l’abril. Confia que “de cara a finals d’any ja el tindrem més o menys acabat”.

El teatre es va omplir per la celebració del desè aniversari

Etiquetes:
Cultura