25 d'abril de 2024

Alumnes de l'institut Antoni Pous de Manlleu, d'intercanvi a Bèlgica

Hi van passar una setmana i els va servir per conèixer el país i practicar l'anglès

Irene Castellón 18 de febrer de 2017 a les 12:11
Grup d'alumnes catalans, belgues, eslovacs i alemanys a Bèlgica

El passat 5 de febrer un grup de 21 alumes de 1r de Batxillerat de l’Institut Antoni Pous de Manlleu, van estar una setmana al centre educatiu Wico Mater Dei d’Overpelt, Bèlgica d’intercanvi.


Cada alumne manlleuenc s’allotjava a casa d’un alumne belga, i es va poder fer una immersió total a la llengua anglesa. També hi havia altres grups d’alumnes alemanys i eslovacs, que residien a altres cases d’alumnes belgues, sent partícips de l’intercanvi.


Un grup d’alumnes de l’institut Antoni Pous destaquen el fet de poder posar en pràctica l’anglès durant tot el dia, conèixer un nou país i els llaços d’amistat que han obtingut amb la gent de Bèlgica, Eslovàquia i Alemanya.


Durant el viatge es van realitzar activitats, tant per cohesionar els alumnes dels diferents centres com per conèixer la cultura i la llengua de la zona. Els alumnes van poder assistir a diverses classes que impartia el centre, formar part d’una competició d’esports, participar un concurs de coneixement de les diferents cultures i països representats i visitar les ciutats d’Antwerp i Brussel·les. Els alumnes d’ambdós centres valoren d’una manera molt positiva l’intercanvi, i es mostren amb ganes de repetir-lo.


Els estudiants belgues vindran el pròxim mes d’abril a Manlleu, on també es farà novament una immersió a l’anglès alhora que s’ensenya la cultura catalana i els indrets més populars de la comarca i Catalunya, com la plaça de Vic, Barcelona o Montserrat. Ja és el tercer any consecutiu que es duu a terme aquest exitós intercanvi amb el centre de Bèlgica, i l’Institut pronostica que es continuï portant a terme els propers cursos.

Un grup de catalans i belgues a Brussel·les

Grup de catalans i belgues a l'escola belga

Etiquetes:
Ràdio Manlleu