25 d'abril de 2024

L'equip 10 Power de l'escola Casals Gràcia serà a la final estatal de la First Lego League

El primer premi se'l va endur el grup Vilabots, seguits pels 10 Power de Manlleu i l'equip de Sant Just Desvern

Albert Vilella 20 de febrer de 2017 a les 12:28
L'equip de Manlleu s'ha classificat per la final estatal de la First Lego League. Foto: UVic

L’equip 10 Power, de l’escola Casals Gràcia de Manlleu, ha aconseguit classificar-se per la final estatal de la FIRST Lego League. El primer premi d’aquesta cinquena edició el va obtenir el grup Vilabots, de Sant Pere de Vilamajor. L’equip manlleuenc va quedar en segona posició i l’equip Team Sure, de Sant Just Desvern, va quedar en tercer lloc. 


La cinquena edició de la FIRST Lego League, celebrada a la UVIC-UCC aquest passat dissabte, va comptar amb un total de 68 equips participants, 10 més que en la darrere edició. Enguany la competició gira al voltant del tema “Animal Allies”, aliances animals. El primer premi se’l va endur el grup Vilabots, seguits pels 10 Power, de l’escola Casals Gràcia de Manlleu, i l’equip de Sant Just Desvern. D’aquesta manera, els tres equips han aconseguit classificar-se per la final estatal, que es celebrarà a Logronyo. Ester Costa, entrenadora de l’equip 10 Power, explica que els joves van estar "molt emocionats" per aconseguir "l'objectiu pel qual havien lluitat". 


Tal i com detalla Costa, la competició es divideix en tres etapes. En la primera fase, que consisteix en fer una sèrie d’exercicis amb el robot, van tenir alguns problemes que van fer impossible obtenir la puntuació esperada. Tot i així, amb la defensa del projecte científic i el de valors, l’equip va aconseguir remuntar aquest mal inici. 


Ara els 10 Power aniran a la final estatal a Logronyo el proper 18 de març. Ester Costa ens comenta que intentaran superar “els problemes de la primera fase” però que sobretot miraran de “gaudir de l’experiència”.     


 

Etiquetes:
Ràdio Manlleu