25 d'abril de 2024

El ple de Manlleu debatrà aquest dimarts una moció amb les queixes dels veïns de Vista Alegre

La presenta Convergència, que acusa l'equip de govern de "voler ocultar els problemes"

Arola Cumeras 20 de febrer de 2017 a les 18:32
Alguns veïns de Vista Alegre, a la trobada del 16 de febrer

Convergència entrarà una moció al ple d’aquest dimarts que reprodueix el contingut de les al·legacions que van presentar els veïns de Vista Alegre al projecte d’obres del pont de Can Molas, que començaran pel novembre. Previsiblement, la nova comissió enviarà diversos veïns al ple per mostrar el seu malestar.


Segons el cap de llista convergent, Benjamí Nieto, al ple de desembre ja es va evitar que el punt entrés per urgència perquè “l’equip de govern va dir que els veïns no en tenien coneixement i que era millor parlar-ne primer amb ells i van dir també que no era urgent, ja que s’havien presentat el dia 7 i tot just era dia 20”.


Després “vam provar de presentar-ho a la comissió informativa però tampoc no va passar”. Un representant de la junta, Jordi Salinas, “ens va dir que teníem tot el suport dels veïns perquè se’n parlés al ple”. Ara “finalment ha entrat a l’ordre del dia”. Atribueix els fets a “manca de responsabilitat de l’equip de govern per ocultar problemes i deixar passar el temps i que les obres siguin una realitat”. Diu que el grup de Convergència “estem totalment d’acord amb les al·legacions” i acusa l’equip de govern de “voler ocultar informació per no fer un debat públic”.


El batlle, Àlex Garrido, discrepa d’aquest posicionament i diu que no s’ha de fer “populisme” amb la qüestió veïnal. Afirma que l’equip de govern “treballa amb rigor i seriositat, no fem brindis al sol i tot el que oferim són coses realistes, que es poden fer”. A la darrera trobada de veïns de Vista Alegre van ser-hi presents representants de la CUP i de Convergència. Segons el batlle, d’ençà de la presentació del projecte pel febrer del 2016 “hem tingut pràcticament una trobada mensual amb el veïnat". Nieto opina que “qualsevol proposta ciutadana s’ha de fer arribar al ple”.


A la moció hi ha quatre punts, que segueixen la mateixa estructura que les al·legacions. El primer, condonació de l’IBI durant el temps que es portin a terme les obres. El segon punt és fer una passera, “però si es fa, no es perdonaria l’IBI perquè només serviria per evitar el constant moviment de vehicle per Roda o la Gleva, que suposa 13 quilòmetres”. El tercer, que “es pugui crear una comissió de treball sobre les obres”, ja que “fins ara només han rebut informació de l’Ajuntament com ara l’autobús, que és una proposta de l’alcalde que els veïns es van prendre gairebé com una burla perquè no s’ha treballat conjuntament”. El quart, seria "l'arribada del gas, que sembla que sí que serà possible". Segons Nieto, ha d’haver-hi “més compromís”.


La CUP també ha estat present a les trobades veïnals i ha dit que donarà suport a les al·legacions dels veïns. L’alcalde reitera que és la Diputació “qui hauria de fer la passera perquè no és competència de l’Ajuntament”. També ha avançat que és molt difícil que es faci realitat perquè “té un cost elevadíssim i no respon a cap solució per a la mobilitat dels veïns”.

Etiquetes:
Política Municipal