25 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Vic compra La Farinera, futura seu del Centre d'Art i l'escola de dibuix

L’edifici modernista de la Farinera està situat al carrer Bisbe Morgades i va ser construït el 1896

El Ter 11 de desembre de 2008 a les 12:08
L'alcalde de Vic i Miquel Pi Costa signant el conveni
L’Ajuntament de Vic ha comprat La Farinera. Aquest dijous al matí s’ha signat el conveni de compra entre l’alcalde i els propietaris d’aquest emblemàtic edifici. La Farinera serà la seu del Centre d’Art i Creació Contemporània de Vic i també acollirà l’escola municipal de dibuix, un espai per a usos juvenils i serà la seu del departament de Cultura de l’ajuntament de Vic.

Xavier Solà, regidor de Cultura, destaca que tot i la bona conservació de l’edifici, el primer que cal fer és restaurar-lo i treure la maquinària.

La compra de la Farinera té un cost d’un milió 350 mil euros. L’ajuntament de Vic en paga 1,2 en metàl•lic i la resta amb l’aportació de 300 metres quadrats edificables al parc de can Forcadeta. L’edifici modernista de la Farinera està situat al carrer Bisbe Morgades. Data del 1896 i era propietat de la família Costa i la societat Liney SL. És obra de l’arquitecte Enric Sagnier i té planta de semisoterrani i quatre pisos en pedra natural i obra vista i interessants esgrafiats i estucats. En un principi va ser una fàbrica d’elaboració d’embotits. Més tard, va ser un taller de confecció i a partir de 1933 va servir per la fabricació de farines fins fa un any. L’objectiu de l’ajuntament de Vic és iniciar ràpidament els treballs i fer el trasllat a finals del 2010.

Fa un mes l’ajuntament de Vic va signar amb la Generalitat i H Associació per a les Arts Contemporànies el conveni per crear el Centre d’Art. El consistori vigatà té previst demanar per aquest projecte una partida de diners del fons especial per als ajuntaments que ha aprovat el govern central per fer front a la crisi.
Etiquetes:
Cultura