23 d'abril de 2024

Una vintena de carrosses participen al Carnaval de Terra Endins de Torelló

Aquest any s'han reforçat les mesures de seguretat del ball de després de la rua

ACN 25 de febrer de 2017 a les 10:56
Imatge d'un dels moments de la festa del Pullasso de dijous passat

Aquest dissabte el vespre, Torelló acull el carnaval més multitudinari d’Osona, el Carnaval de Terra Endins. Enguany hi participaran una vintena de carrosses i s’espera la visita d'unes 60.000 persones. A més, la 39a edició del carnaval arriba amb uns quants canvis.


Un dels més importants serà el canvi d'emplaçament del jurat, que passarà del carrer Enric Prat de la Riba al carrer Anselm Clavé. "El de l'any passat era un carrer massa ample i les carrosses i els seus balls quedaven una mica deslluïts", ha assenyalat Marginedas.


D'altra banda, després de la dissolució de PIOC - l'associació que organitzava el carnaval-, enguany serà ACTE qui en pren el relleu no només per la rua, sinó també pel ball de després. El coordinador del Carnaval, Blai Marginedas, ha explicat s’han pres diferents mesures per evitar les aglomeracions a l’entrada del ball que hi va haver l’any passat.


A part d’ampliar l’aforament del ball també s’instal·laran més tanques, per evitar l'entrada de molta gent de cop i hi haurà dos accessos, un per públic amb entrada i l'altre pel públic en general.


El dispositiu de seguretat per la nit del Carnaval continuarà en la línia dels últims anys, ha explicat Blai Marginedas. En total hi haurà més de 120 mossos, tota la plantilla de la Policia Local i una trentena de voluntaris de Protecció Civil que vetllaran perquè no hi hagi incidents durant la festa al carrer.


El 20è Pullasso de dijous el vepsre, amb algunes novetats, va donar el tret de sortida al carnaval de Torelló. També la nit de divendres va ser l'escenari de la tradicional nit de Senyoretes i Homenots que fa més de 30 anys que es celebra.


El Carnaval de Terra Endins començarà a les 7 de la tarda i s'allargarà fins ben entrada la nit. El recorregut començarà a la plaça de la Sardana i s'acabarà a la plaça Joanot Martorell.


 

Etiquetes:
Cultura