27 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Manlleu ha invertit 215.000 euros durant el 2008 per millorar l'accessibilitat

Segons ADFO, a Osona hi ha 3.570 persones amb discapacitat física

El Ter 11 de desembre de 2008 a les 18:10
Mercè Autonell, presidenta d'ADFO, Joan Carles Rovira, i Ignasi Gustems, de la Diputació
Manlleu ha invertit 215 mil euros durant aquest 2008 en fer actuacions per millorar l’accessibilitat de la ciutat i dels edificis municipals. Aquest dijous a la tarda s’ha presentat en públic el nivell d’execució que té el pla d’accessibilitat de Manlleu.

Es tractava de l’acte que tancava les activitats que s’han organitzat a Manlleu per commemorar el Dia Internacional de les persones amb discapacitat que es va celebrar el 3 de desembre. Segons Joan Carles Rovira, regidor de Benestar Social, el pròxim mes de gener es vol fer un itinerari marcat al barri de l’Erm.

També està previst fer una ampliació de la vorera del carrer Cavalleria entre el carrer Torrent Magí i el carrer Àngel Guimèra, al carrer Passió i al passeig Sant Joan. Durant el 2008 també s’han fet actuacions a l’edifici de Benestar Social per fer-lo el 100% accessible. Joan Carles Rovira ha destacat que l’ajuntament de Manlleu va fent cada any actuacions per complir amb el pla d’accessibilitat perquè s’ha de vetllar pel col•lectiu que té dificultats per moure’s.

Segons l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona, a Osona hi ha 3.570 amb discapacitat física. Ignasi Gustems, cap de la secció d’accessibilitat de la Diputació de Barcelona, ha destacat que l’accessibilitat afecta als transports, la comunicació, la via pública i els edificis municipals. I que a la demarcació de Barcelona hi ha 105 plans redactats, que cobreixen entre el 80 i 90% de la població de la província.

L'acte s'ha fet al Casal Cívic Frederica Montseny

Etiquetes:
Societat