24 d'abril de 2024

Xevi Pons subcampió de les GSeries

Problemes mecànics van posar en safata el títol a José Carlos Ezpeleta

G.Moral 8 de març de 2017 a les 17:23
Xevi Pons a l'esquerra, com a tercer classificat a la prova

Xevi Pons va fer tot el possible per poder revalidar el títol a les GSeries però finalment va acabar de mans de Carlos Ezpeleta. Aquest passat cap de setmana es va disputar l’última prova del campionat, el manlleuenc ho tenia complicat per aconseguir el títol ja que no depenia d’ell mateix. Finalment Pons va acabar tercer i va poder aconseguir el subcampionat.  

La forta nevada que va caure aquest cap de setmana en el Port d’Envalira va motivar molt als pilots que van poder gaudir d’un gran cap de setmana sobre la neu. Tot i així l’inici de la prova es va retardar una mica ja que el gran gruix de neu acumulat va dificultar els accessos. A més els pilots van suar de valent en les primeres preses de contacte, ja que la neu verge dificultava també la conducció de les màquines sobre el circuit d’Envalira castigant força la mecànica.

Les mirades però estaven posades sobre Carlos Ezpeleta i Xevi Pons els dos clars candidats al títol però entre mig un José Maria Roger Chalmeta es va col·lar entremig per dificultar les coses. Chalmeta seria el més ràpid a l’Sprint 1, seguit d’Ezpeleta i Pons respectivament. A Performance 1 Roger tornava a donar el cop, aquesta vegada amb Solans per davant de Pons, que trencava un palier. Problemes per a Pons que acabaria solucionant a temps però que acabaria servint de poc.

A la segona part de la prova, de nou Roger tornaria a ser el protagonista aconseguint la victòria en Sprint 2 i Performance 2 culminant així una gran jornada.  Per contra Xevi Pons amb problemes al motor aniria perdent pistonada i deixava sentenciat el títol a favor d’Ezpeleta.

Pons amb una gran remuntada a la part final acabaria la prova tercer i s’acabava adjudicant el subcampionat. Amb les GSeries finalitzades, el pilot manlleuenc es centra en el proper Dakar. Pons te planjeat poder disputar diverses proves sobre terra amb el Ford tot i que tampoc deixarà de banda els ral·lis per posar a punt la nova temporada.

Classificació general Crèdit Andorrà GSeries 2017

1-Carlos Ezpeleta (Ford/MotoGP Team), 246 punts
2-Xevi Pons (Peugeot/Andorracing), 227 punts
3-José Mª Roger Chalmeta (Citroën/C-Technology Motorsport), 222 punts

Etiquetes:
Esports