25 d'abril de 2024

El consistori manlleuenc homenatja els fundadors de Can Dalmau

El tracte proper i el fet de ser 'un establiment amb fama de poder-hi trobar de tot', els ha caracteritzat

Arola Cumeras 10 de març de 2017 a les 17:40
Una imatge de la família, amb l'alcalde i la regidora

La família Dalmau ha rebut aquest divendres un reconeixement per part del consistori, arran del relleu generacional que es va fer efectiu a finals de l’any passat. Com a agraïment, el batlle Àlex Garrido i la regidora Carme Trillas els han entregat un trofeu que consta d’una imatge en 360 graus de la plaça de Manlleu.


La matriarca de la família, Mercè Isern, i el seu marit Daniel Dalmau han dit que en aquests anys “hem treballat molt, però molt a gust i tothom ens ha correspost molt bé”. El relleu l’han agafat la filla, Fina Dalmau, i un nét, Gustavo Sinche.


Segons l’alcalde, es tractava de reconèixer “tots aquests anys de dedicació i de treball d’un establiment emblemàtic de la nostra ciutat”. Creu que no hi ha “cap manlleuenc ni manlleunca que no sàpiga on és Can Dalmau o no l’hagi trepitjat alguna vegada”. Per Garrido, poden estar “satisfets perquè hi ha un bon relleu en un espai adaptat als nous temps, molt atractiu”.


El tracte proper i el fet de ser “un establiment amb fama de poder-hi trobar de tot”, els ha caracteritzat. Ara, els dos avis s’han traslladat a Sant Feliu de Guíxols, però van visitant Manlleu. Al capdavant de la botiga, s’hi han estat des 61 anys i 5 mesos. El 10 de desembre de 1955 van obrir l’establiment i recorden que “no tot eren flors i violes, ens va costar molt”.


Al principi la botiga era al carrer Enric Delaris, després al mateix passeig de Sant Joan però més cap a l’alçada de l’actual Llibreria Contijoch i després a l’indret actual, ja durant els anys 70. En aquell moment “no hi havia res, i ens vam plantejar anar a fer la botiga a Torelló, però vam acabar aixecant cinc pisos”. Can Dalmau de Manlleu es va renovar completament a finals de l’any passat. El van modernitzar i ara està basat en un concepte d’autoservei.

Etiquetes:
Economia i empresa