26 d'abril de 2024

El nou POUM de Manlleu preveu que la població creixi un 30% en 20 anys

La Comissió d'Urbanisme l'ha vist amb bon ulls i ara se n'haurà de fer l'aprovació inicial

ACN/Arola Cumeras 15 de març de 2017 a les 13:08
Una imatge de la reunió de la Comissió d'Urbanisme

La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha donat llum verda a l'avanç del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manlleu. Com en el cas de Vic, el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) va anul·lar l'anterior POUM perquè considerava que podia haver-hi risc d'inundació.


El document preveu un creixement de la població d'un 30% i una desclassificació del 60% del sòl urbanitzable. El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, ha concretat que el nou POUM preveu el desplegament de dos nous sectors -un de residencial i un altre de mixt residencial i industrial- al voltant del nou vial de ronda nord.


Manlleu té una població actual de 20.200 habitants i el document preveu assolir els 27.750, una xifra que representa un creixement del 30% en els propers 20 anys. Tot i això, el document té pendent detallar com es farà aquest creixement. És a dir, quants habitatges nous caldrà construir.


Agustí Serra ha explicat que el nou POUM de Manlleu desclassifica terrenys respecte l’anterior. Una situació que, segons ha admès, cada cop és més usual a Catalunya arran de la crisi social i econòmica. En concret, el document aposta per la creació de dos nous sectors al voltant de la ronda de la C-17, que vindran a completar l'actual teixit del nord dels actuals eixamples urbans del municipi. Serra també ha destacat el fet que el nou document intervé molt dins del teixit actual del municipi a partir de rehabilitacions i actuacions de millora. 


Ara, la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha donat llum verda a l'avanç, que és el primer estadi per a l'aprovació definitiva. La següent fase serà l'aprovació inicial.

El riu Ter al seu pas per Manlleu