24 d'abril de 2024

Les pedres ens parlen, una nova ruta per vincular el comerç de Manlleu amb el patrimoni

Juntament a les rutes guiades, es farà un concurs mitjançant fotografies en què s'han d'endevinar els elements mostrats

Arola Cumeras 16 de març de 2017 a les 10:28
Xavier Cervera, Sílvia Matavacas i Pilar Raurell, a la presentació

El Manlleu Associació de Botiguers (MAB) se suma a la Setmana del comerç organitzada per la Generalitat de Catalunya del 20 al 26 de març. Des del MAB s’ha dissenyat una doble acció, adreçada a comerciants i a clients per potenciar el patrimoni cultural de Manlleu que es troba als seus carrers, amb el nom de Descobrim Manlleu. Les pedres ens parlen.


Pels comerciants, el dimarts 21 de març al migdia, es farà una ruta guiada per diferents actius patrimonials que es troben als carrers de Manlleu, segons ha explicat la presidenta del MAB, Sílvia Matavacas. Els participants degustaran un dinar a la zona de l’embarcador i, es finalitzarà la visita a la centenària Fonda Torras on ens ensenyaran les instal·lacions. L’objectiu és que els comerciants puguin fer de prescriptors del patrimoni de la ciutat i dels recursos turístics i també es fomenta la seva autoestima. 


Xavier Cervera de l’empresa Fòrum Vicus, és qui ha dissenyat la ruta per Manlleu. segons va dir, és "una proposta simple i imaginativa, on es combinen comerç i patriomoni". El comerç urbà té com a punt fort "els productes genuïns però també l'entorn, amb una arquitectura i uns detalls que en el tràfec de la vida diària ens passen desapercebuts". 


D’altra banda, a partir del dilluns 20 i fins al 9 d’abril s’exposaran als aparadors dels comerços associats les fotografíes de 23 d’aquests actius. Els clients hauran d’endevinar la ubicació d’aquests elements. Podran recollir el díptic de participació a tots els comerços MAB. Entre els clients amb el màxim d’encerts se sortejaran 12 visites guiades per a 2 persones. Entre els guanyadors se sortejarà un dinar per a 2 persones en un restaurant de Manlleu.


S’ha fet la roda de premsa de presentació aquest dimarts en una casa centenària de Manlleu, coneguda com la casa de la Reina de les pageses, que havia estat una fonda. S’ha comptat també amb la participació de Pilar Raurell técnica de comerç de l’Ajuntament de Manlleu, ja que l'acció s’emmarca dins del Pla de dinamització del comerç per al 2017.

Etiquetes:
Economia i empresa