27 d'abril de 2024

Jacint Sala presenta el seu poemari "Vanitoses cendres" a la Biblioteca Municipal de Manlleu

En aquest darrer poemari Jacint Sala fa una profunda reflexió sobre la poesia i sobre la vanitat dels poetes

elter.net 20 de març de 2017 a les 12:01
Cartell de la Presentació del llibre de Jacint Sala

L’escriptor i poeta, Jacint Sala, presentarà el seu poemari "Vanitoses cendres" a Manlleu. La Biblioteca Municipal de Manlleu acollirà l'acte aquest dimarts 21 a partir de les 8 del vespre.


En aquest darrer poemari l’autor fa una profunda reflexió sobre la poesia i sobre la vanitat dels poetes. El manlleuenc fa servir tot tipus de mètrica i de composicions, amb un ús polit i precís del llenguatge que fuig d’artificis. Ha explicat que, en el seu cas, "no escric per vanitat sinó per necessitat, i crec que aquest serà el meu darrer poemari", però reconeix que "no sé què passarà d'aquí mig any, pot tornar a sorgir la necessitat". 


Els poemes són entenedors i conviden a la reflexió, i el mateix autor diu al pròleg que concep la poesia com un "gratar", en el sentit d'anar més enllà de la superfície "tot i que de vegades gratant et puguis fer mal".


El llibre ha estat editat per Témenos Edicions. La presentació anirà a càrrec de Baltasar Plans, estudiós de l’obra de Jacint Sala, i Núria Silvestre, bibliotecària. L’acte s’ha fet coincidir amb la celebració a la Biblioteca del Dia Mundial de la Poesia.

Etiquetes:
Cultura