25 d'abril de 2024

Manlleu presenta el nou Centre de Formació Integral

Manlleu ha presentat de manera formal el nou Centre de Formació Integral

Arola Cumeras 17 de març de 2017 a les 19:17
Una imatge de la presentació

Manlleu ha presentat de manera formal el nou Centre de Formació Integral, que aglutina la formació reglada amb la formació ocupacional. S’ha començat en l’àmbit sociosanitari perquè, segons el consistori, “hi tenim certa destresa, un centre expert com és l’Antoni Pous i sabem que hi ha vacants, demanda d’ocupació per part de les empreses”.


Diversos estudis “diuen que en els propers 10 anys aquest sector, sobretot l’assistencial, serà el que més creixerà”. Ben aviat s’oferiran altres cursos d’àmbits diferents, en concret de posicionament web i de gestió empresarial. Actualment, a l’institut Antoni Pous ja funciona un Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Atenció a la Dependència, amb un centenar d’alumnes. Aquesta és la formació reglada. El director de l’Antoni Pous, Lluís Monteis, explica que “ens vam proposar ampliar l’oferta formativa, de moment no hem obtingut cicles nous però hem vist la possibilitat d’oferir espais del centre que queden lliures des que tenim jornada intensiva”. Aporten “professorat i les instal·lacions per fer certificats de professionalitat”.


Ara, a més, hi ha dos cursos en marxa més breus, de mig any, on es pot obtenir el certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària a persones en institucions o bé en domicilis. El primer és de 450 hores i el segon, de 600. Hi ha tretze i quinze alumnes que els cursen, respectivament. El regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès ha explicat que a la ciutat “hi ha formació a molts nivells i ens semblava des de l’equip de govern que havíem de posar-hi una mica d’ordre”. Per això aquest projecte “abarca la formació al llarg de la vida”. És per això que s’ha creat el Centre Integral de Formació, un projecte que és “transversal”. Hi ha demanda de personal assistencial i també de personal de neteja especialitzat en centres sanitaris.


A la presentació hi havia representants de  l’Ajuntament de Manlleu, del SOC, de l’Oficina de Treball de Vic, de l’Hospital de Sant Jaume i del CHV. El gerent de la fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, Jaume Castellano, va dir que “celebro la iniciativa com a benefactors finals del servei que estem dissenyant entre tots”.


Àngels Romeu, la directora de l’hospital manlleuenc, va definir-ho com “una gran oportunitat”. El sociòleg Oriol Homs és qui ha ajudat a dissenyar una iniciativa “pionera a l’Estat Espanyol per posar junts tots els actors que intervenen en la inserció”. Des de l’Oficina de Treball van afirmar que “donarem suport en gestió i assessorament” i fer “derivació d’alumnes” perquè tenim “una base de dades de gent que cerca feina i mentre no la troben estan apuntant-se a formació”.  

Etiquetes:
Ràdio Manlleu