26 d'abril de 2024

Victòria necessitada de l'AEC Manlleu davant el Terrassa (1-0)

Una victòria dedidaca a Dionís Crusellas per les seves 1000 retransmissions

R.Anglada - AEC Manlleu 20 de març de 2017 a les 17:21
L'equip celebrant el gol de Fredi. Foto: A.Aumatell

Els osonencs no es rendeixen, els jugadors, els tènics, els directius i els aficionats segueixen creient en la salvació. El partit de diumenge en va ser una bona mostra amb una brutal demostració d’esforç, solidaritat i intensitat dels jugadors entrenats per Albert Santanera.


L’equip no ho tenia fàcil, visitava el Municipal el Terrassa, equip de la part alta, amb la moral carregada després de superar l’Olot. Un solitari gol de Fredi abans del descans i una impecable actuació en defensa van donar els tres punts als quadribarrats.


Les reduïdes dimensions del terreny de joc del Municipal van ser un contratemps per l’equip egarenc, acostumat a les combinacions i a jugar amb espais. Els visitants van girar l’esquena al seu estil i el partit es va jugar pels aires. Un cop més, el guió va ser el de cada quinze dies al Municipal d’Esports: joc directe, intensitat, pilotes dividides i poques ocasions de gol. Tot i això, durant els primers vint minuts de joc, el Manlleu va patir especialment per bandes, on Nils Puchades i Joan Grasa van exigir molt en velocitat a Ot i Marc Garcia.


Tot i l’aparent domini visitant, Aroca no va tenir problemes en cap moment. I quan el Manlleu semblava equilibrar el protagonisme sobre el terreny de joc, la principal referència en atac de l’equip, Manel Sala, va haver de retirar-se lesionat. El va substituir Cristian i, en una de les primeres pilotes que va tocar, va iniciar la jugada del gol de la victòria. Va rebre d’esquena a porteria a tres quarts de camp, tot i la pressió del central va aconseguir cedir la pilota a l’espai per Mate qui, entrant des de segona línia, va apurar fins al fons i va servir el gol en safata a Fredi. Des de la frontal, i totalment sol, el mitjapunta va rematar de primeres per obrir el marcador poc abans del descans.


Abans del xiulet de l’àrbitre: l’ocasió més clara dels visitants. Falta d’Ivan Fernández a la frontal i Puchades va enviar el seu llançament al travesser. La represa va ser una bogeria. Els egarencs sentien que se’ls hi escapava la lluita per al play-off i l’empenta dels seus seguidors desplaçats els animava. Poc a poc guanyaven presència en terreny manlleuenc i els locals es feien petits i rebutjaven com podien totes les centrades a l’àrea.


El minut 70 va suposar un punt d’inflexió. El partit havia anat pujant de revolucions i, en una jugada aïllada, Ivan va agredir sense pilota a un rival. Vermella directa i el Manlleu es quedava amb 10 jugadors a falta de 20 minuts per al final. L’expulsió va donar aire als visitants, però va fer augmentar l’orgull i intensitat local. El Terrassa es va bolcar en atac a la desesperada, però Aroca no va haver d’intervenir. Totes les pilotes penjades a l’olla van ser refusades contundentment per la defensa, liderada per Canal i Manu.


90 minuts de buidatge físic i intensitat, però tres punts al sac després de 10 partits, l’última victòria va ser contra el Castelldefels el 8 de gener. Gairebé tres mesos després el Manlleu torna a guanyar i es reenganxa amb la 16a i 15a posició. Una victòria dedicada a Dionís Crusellas, el locutor de Ràdio Manlleu que va sumar 1.000 retransmissions aquest diumenge, el club i els mitjans li van fer un homenatge que es va tancar amb el triomf. El proper partit de l’equip serà diumenge vinent a les 12 del migdia al camp del Sant Andreu.

Etiquetes:
Esports