27 d'abril de 2024

L'Ajuntament aporta 10.000 euros extra al Mercat Municipal per arranjar-ne la climatització

Es tracta d'un 'vici ocult' que no assumeixen les constructores perquè una de les empreses de l'UTE ha fet fallida

Arola Cumeras 22 de març de 2017 a les 17:43
El ple de Manlleu del març del 2017

El ple de l’Ajuntament de Manlleu va aprovar una partida per arranjar la climatització del Mercat Municipal, en una de les poques propostes que van generar debat, ja que la sessió va ser plàcida. La mesura, per un import de 10.890 euros, va tirar endavant amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, MES, PSC i la regidora no adscrita), l’abstenció de CIU i la CUP i el vot contrari d’ICV.


El regidor ecosocialista Miquel Sánchez ho va justificar perquè “l’obligació legal de l’Ajuntament és que el servei tècnic es faci càrrec que el conjunt de l’obra es fes d’acord amb el que estava estipulat”. El regidor creu que “de seguida que es va acabar l’obra ja hi havia moltes deficiències i problemes i va ser deixadesa de l’Ajuntament”. Sánchez opina que “això del mercat deu ser molt necessari però també ho seria ampliar el pressupost de serveis socials”.


Segons va explicar el regidor d’Urbanisme Enric Vilaregut, es va modificar el pressupost per tal de poder aportar els 10.890 euros finançats amb baixes d’altres partides. Va concretar que s’ha de fer nova la calefacció i que “ens hem assessorat amb especialistes perquè no torni a passar i el pressupost de l’actuació és el que aprovem”. L’obra la va fer una Unió Temporal d’Empreses i “una de les dues implicades ha fet fallida”.


Des de CiU que es va abstenir, Benjamí Nieto diu que “el vici ocult que s’ha trobat és perquè en el seu dia no es va mirar”. Va demanar “ser més curosos” i va dir que “hi ha hagut una manca de responsabilitat per les dues parts” i que “es puguin recuperar els diners, no tornar a pagar una obra que ja es va fer en el seu dia”. Va dir que “els problemes amb la temperatura no s’esdevenen d’avui per demà, el primer dia segurament ja passava però s’ha deixat passar el temps i això és una manca de responsabilitat en la gestió”.


La regidora Laura Generó, de la CUP, va dir que “tots els equipaments han d’estar en bones condicions” però es van mostrar disconformes que “quan l’empresa privada fa fallida i no fa front al que li toca, les administracions públiques acaben pagant” , mentre que “si hi ha beneficis se’ls queda i no es socialitzen”. Els cupaires també es van abstenir.


El ple de Manlleu va aprovar per unanimitat incorporar les al·legacions que ha fet l’Oficina Antifrau a l’Ordenança de Transparència i Administració Electrònica. Es van modificar dues ordenances més. La primera, la que regula les taxes per expedir certificats com el d’empadronament, el de convivència o el de gossos perillosos, entre d’altres. Es va aprovar amb vots a favor excepte ICV que es va abstenir i la CUP que va votar-hi en contra. La segona ordenança feia referència a la taxa d’estacionament a la zona blava, verda i taronja. Es va aprovar, amb vots contraris de CiU i CUP.

Etiquetes:
Política Municipal