26 d'abril de 2024

Una dona de Manlleu de 31 anys i una de Roda de 19, 'adoctrinades' pels suposats jihadistes

La noia de Roda de Ter, 'radicalitzada' juntament amb una altra dona de Manlleu, va ser l'origen de la investigació

ACN 23 de març de 2017 a les 13:37
Un dels pisos que es van escorcollar a Roda de Ter

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha posat en valor la bona coordinació que existeix entre policies locals del país, vigilants municipals i Mossos d'Esquadra. Jané ha assegurat que l'estreta col·laboració entre els cossos ha estat clau per poder dur a terme amb èxit l'operació que ha tingut lloc aquest dimecres a Roda de Ter i que ha acabat amb la detenció de dos individus per formar part, presumptament, d'una cèl·lula de propaganda i captació jihadista i que va aconseguir adoctrinar dues dones catalanes, de Manlleu i Roda.


Jané ha explicat que gràcies a una de les formacions específiques que van rebre els vigilants municipals de Roda de Ter sobre com detectar casos de radicalització es va poder identificar una jove veïna de 19 anys, que era parella sentimental d'un dels detinguts i que presentava canvis en l'aparença física. La jove havia fet manifestacions a la xarxa de suport a la jihad. Posteriorment, aquesta noia va resultar ser l'origen de la investigació.


Un mes abans d'aquesta detecció ara fa un any, els quatre vigilants municipals de Roda de Ter havien realitzat el curs amb els mossos. Les indicacions que havien rebut els van ajudar a detectar el cas de la noia de Roda de Ter que, sumat als indicis de radicalització de la dona de Manlleu, de 31 anys, van permetre estirar del fil i arribar als dos detinguts d'aquest dimecres. Els mossos han acabat escorcollant tres pisos propietat dels dos detinguts.


L'alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, ha confirmat que un dels vigilants municipals de la població va detectar el maig de 2016 "indicis de radicalització islàmica" en un dels detinguts –el jove de 26 anys- i la seva parella, tots dos veïns del municipi. El mes de novembre de 2016 una operació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional va acabar també amb la detenció d'un veí de Roda, acusat de formar part d'Estat Islàmic. Serra ha volgut deixar clar que es tracta de casos "aïllats".

Etiquetes:
Societat