25 d'abril de 2024

L'OPE de Manlleu possibilita 272 contractes i realitza 74 contractacions directes el 2016

Durant l'abril es posarà en marxa el nou espai Lab coworking

Arola Cumeras 24 de març de 2017 a les 10:06
Una imatge de la presentació en presència de l'alcalde, tres regidors i la coordinadora

Les dades del 2016 de l’àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu es van donar a conèixer dimarts a la tarda, en una roda de premsa on es va remarcar la seva transversalitat. Es va destacar que implica cinc regidories i una quarantena de treballadors i gestiona un pressupost de 5,5 milions.


Aglutina Educació, Joventut, Cultura, Mitjans de Comunicació, Esports, Participació Ciutadana i l’Oficina de Promoció Econòmica. La coordinadora de l’àrea, Betlem Parés, va posar èmfasi en què “ens basem en la coconstrucció”. Dins l’apartat de l’OPE, Eudald Sellarès va explicar que es treballa la formació, al costat de les persones i també de les empreses”. 95 visites a empreses noves, “ens fan preveure necessitats que es puguin cobrir”. S’han atès 2.042 persones, de les quals 1823 eren de Manlleu. No només es dóna sortida a gent desocupada, sinó també es donen alternatives a gent que ja té feina. S’han gestionat 294 ofertes de treball i s’ha ocupat amb contracte 272 persones. Dins del Treball als barris s’ha pogut ocupar directament 25 persones i 49 persones més s’han contractat a través de programes ocupacionals.


S’han fet 322 assessoraments i s’han ajudat a crear 17 empreses. El nou LAB espai coworking s’inaugurarà a finals d’abril i ara s’han obert inscripcions pels “8 llocs de treball fixes que hi ha”, i que està ubicat a l’antiga biblioteca del barri de Gràcia. L’Economia Social i Solidària és “una aposta de l’equip de govern”. S’ha estat consolidant “una xarxa d’iniciatives on participem molt activament”.


Més de 75.000 persones han passat per les fires de Manlleu. La més visitada és el Badanadal (53.000 persones), seguida per Porc i Cervesa (20.000), la Fira Circ (2.500) Adropta’m (200) i la Fans Clàssic (60). Sellarès, també responsable de Joventut, va dir que “s’ha seguit una línia continuista i s’ha reforçat el servei d’assessorament”.  Assegura que el pressupost és més ampli del que pot semblar a simple vista.


L’alcalde i regidor de Cultura Àlex Garrido va explicar que “s’ha pogut inaugurar la biblioteca, que ara és un motor de dinamització i ara falta el Teatre Centre, un equipament indispensable, i ja tenim el projecte adjudicat”. Va explicar que “el Museu ara té més embranzida” i que durant uns anys “va ser costós de mantenir però es va defensar amb fermesa i ara ja està a nivells anteriors a la crisi” i amb l’acord del CERM “la UVic ja ha aterrat a la ciutat de manera física, com un primer pas de cara a projectes futurs”. El batlle, també regidor de Mitjans de Comunicació, també va comentar que “són històrics i hi creiem com a ajuntament, malgrat en un moment es va haver de prendre una decisió complexa que tenia objectius ben definits i que s’estan complint”. Va considerar que “el nombre de col·laboradors és molt important i són uns mitjans de formació i de projecció”.


 


El projecte executiu del nou institut, més a prop


En Educació, l’alcalde va dir que “és un àmbit fonamental del govern i de la ciutat” i on “s’hi concentren moltíssims esforços tot i que el suport de la Generalitat ha anat minvant”. Es compta amb “35 voluntaris que miren d’arribar on no arriba l’administració”. Com a prioritat, a Manlleu “li cal l’edifici definitiu” de l’institut del Ter. La Generalitat ha sol·licitat documentació, la qual cosa “no significa que necessàriament el 2018 es construeixi” però “ho esperem, i pot voler dir que som dels primers de la llista”.


Enric Vilaregut, regidor d’Esports, va parlar “d’un gran nombre de participants en activitats i també d’esportistes d’aquí que triomfen”.  El que es voldria és “prioritzar l’esport de base” i “reforçar les instal·lacions i aconseguir una tercera pista, ja que també es podria utilitzar per al lleure individual, no només per als clubs”. La regidora de Participació Ciutanada Maite Gallifa va remarcar que es van implicar nens i nenes per “canviar els noms de tres carrers” o bé que “l’enquesta online sobre el passeig del Ter la van respondre més de 700 persones”.


A tota la macroàrea s’ha encetat “una nova política de comunicació perquè ens adonem que de vegades les informacions no arriben”. Ara s’ha optat per “les infografies”, una imatge amb “aspectes claus per llegir molt ràpid i de manera visual la informació”.

Etiquetes:
Política Municipal