26 d'abril de 2024

15 persones a la sessió participativa sobre el futur del Vora Ter

s'han proposat quines funcions hauria de tenir, la connectivitat, entre altres

Gisela Francàs 25 de març de 2017 a les 13:15
Un dels moments del debat participatiu

Dissabre 25 al matí ha tingut lloc el debat participatiu sobre el Vora Ter que tenia l’objectiu de definir el futur d’aquest espai natural. En conjunt hi ha participat 15 persones que han explicat els seus punts de vista sobre quines estratègies han de definir el Vora Ter i quines funcions hauria de tenir. Per posar els participants en context s’han presentat els resultats de les respostes de l’enquesta que es va fer obertament a la població de Manlleu fa uns mesos.


Un dels participants, Ramon Sitjà, antic alcalde de Manlleu, ha explicat que el més difícil és com s'ha "d'integrar la natura del Vora Ter amb l’activitat urbana". A la sessió també hi ha hagut la intervenció de l’ambientòleg i Doctor en Geografia, Albert Santasusagna, que ha explicat la conclusió de la seva tesi, “Passeig del Ter: passat, present i futur”.


Algunes de les conclusions que n’ha extret són que s’ha disminuït la zona rural en conseqüència de l’augment del creixement d’espais naturals o urbans. A més, Pere Serratosa, també ha exposat la seva visió sobre la compatibilitat de la bicicleta com a mobilitat sostenible. Ramon Codina, un altre dels participants, ha destacat que per ell el més important és que "totes les generacions puguin gaudir de la riquesa natural del riu".


Finalment, també s’ha parlat de les funcions que s’ha de donar al Vora Ter. Ara mateix, segons l’enquesta participativa, la majoria de la població utilitza el Vora Ter per passejar i fer esport. En aquest sentit, Sílvia Escribà, ha parlat de la importància de la promoció d’aquest espai."S'hi podria fer un mercat per promocionar l'espai", ha explicat.


El debat participatiu d’avui ha estat conduit per Espai Tres – Territori i Responsabilitat Social. El procés de participació encara continua. El proper dia 22 d’abril es farà un mapatge ciutadà que tindrà l’objectiu de posar sobre el terreny del Vora Ter els punts que s’han extret de la jornada d’avui.


 

Etiquetes:
Societat