27 d'abril de 2024

El Puig-Agut i l'institut del Ter podrien incorporar una nova línia cadascun el curs vinent

Pel que fa a l'educació Secundària, les preinscripcions han pujat globalment a la Catalunya Central

Arola Cumeras 28 de març de 2017 a les 17:02
Una imatge de la presentació del Manifest educatiu elaborat per l'institut del Ter

El Departament d'Ensenyament ofereix per al curs 2017-2018 a la Catalunya Central un total de 181 grups per a P3 (9 més que el curs passat) i 150 grups per a primer d'ESO (1 més que el curs anterior). Aquestes dades mostren que Manlleu podria comptar amb dues noves línies a l'ensenyament públic, però caldrà veure el resultat de les preinscripcions, que acaben el 4 d'abril, per comprovar si es farà realitat.


El batlle i regidor d'Educació de Manlleu, Àlex Garrido, explica que "a la primària sembla que hi ha una estabilització en uns 200 alumnes per curs i els 'bolets' que teníem aniran desapareixent". Segons Garrido, els "volums levats d'alumnat estan passant a Secundària i la previsió és que en els propers 3 o 4 anys hi haurà un fort increment per tant el segon institut és necessari". 


Els Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central han fet públiques les dades de preinscripció per al curs 2017-2018. Pel que fa a l'ensenyament infantil i primari, globalment a la Catalunya Central hi haurà 1.745 grups públics, una quinzena menys que el curs passat. Desglossat per comarques, 538 són a Osona. Quant a P3 –els alumnes que entren per primera vegada al sistema educatiu- al conjunt de les comarques centrals hi haurà un total de 181 grups, és a dir, 9 grups més que el curs passat. Per comarques, 58 estan ubicats a Osona. La majoria de centres no perden ni guanyen cap grup a P3 excepte les escoles Puig-Agut de Manlleu, l'Ildefons Cerdà de Centelles i la Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga que passen d'un a dos grups.


Pel que fa a l'educació Secundària, les preinscripcions han pujat globalment a la Catalunya Central i el curs 2017-2018 hi haurà un total de 581 grups públics, 70 més que el curs passat. A Osona, els únics instituts que varien el nombre de grups són el de Vic, que passarà de tenir dos grups a només un a primer d'ESO, i l'institut del Ter de Manlleu, que passarà a primer d'ESO de tenir un grup a tenir-ne dos. 


L'alcalde comenta que la "insistència constant" de l'Ajuntament de Manlleu i del centre està "donant els seus fruits i ja des de la Generalitat ens han encomanat diferent documentació perquè la intenció ja és clara de començar a elaborar el projecte executiu de la construcció definitiva" de l'edifici de l'institut del Ter.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu