27 d'abril de 2024

Continua obert el procés participatiu per decidir si Sant Miquel de Balenyà s'independitza

L'equip de govern de Seva va dir que agafaria el resultat i el tiraria endavant

ACN/elter.net 29 de març de 2017 a les 12:07
Una imatge de les votacions, diumenge passat

El procés participatiu per decidr si l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Sant Miquel de Balenyà es converteix en un municipi independent de Seva  acabarà el proper diumenge i a hores d'ara ja ha votat a l'entorn del 30% del veïnat.


Es va encetar diumenge passat, 26 de març. Tot i que no s'han format cues ni aglomeracions, els veïns de la població han acudit de manera ininterrompuda al llarg de tot el matí a la Sala Cultural el Teatre, on podran dipositar el seu vot fins a les vuit del vespre. En total, estan cridades a votar 1.058 persones majors de 16 anys.


Les votacions s'allargaran fins diumenge 2 d'abril, dia en què es procedirà al recompte de paperetes. 'Vol que el poble de Sant Miquel de Balenyà sigui un nou municipi de Catalunya?'. Aquesta és la pregunta amb què s'han trobat els veïns. Un dels membres del Consell de Participació, Luís Luengo, ha explicat que confien que hi hagi "el màxim de participació possible" i ha relatat que, a partir de diumenge que ve, la seva feina ja s'haurà acabat i la responsabilitat es traslladarà "a l'equip de govern de Seva, que va dir que agafaria el resultat i el tiraria endavant".


Al llarg de tot el matí, diversos veïns de Sant Miquel de Balenyà s'han acostat fins la Sala Cultural el Teatre, que és l'espai que s'ha habilitat com a punt de votació. Les opinions entre els votants eren diverses, tot i que molts d'ells es mostraven a favor de ser un municipi independent.

Etiquetes:
Política Municipal