23 d'abril de 2024

Manlleu podria tenir un Consell Municipal d'Infants aquest any

El projecte servirà per apropar l'Ajuntament als infants i puguin expressar el seu punt de vista

Arola Cumeras / Gisela Francàs 1 d'abril de 2017 a les 12:46
Un moment de l'últim ple

L’Ajuntament de Manlleu està treballant per tenir un Consell Municipal d’Infants aquest any. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar els valors democràtics a les escoles de Manlleu. Al Consell hi participaran nens i nenes de 10 a 12 de totes les escoles de Manlleu i podran decidir a on van destinats els diners pressupostats i presentar projectes. El projecte el va avançar a l'últim ple per la regidora de Participació Ciutadana, Maite Gallifa.


El projecte està inclòs dins als pressupostos del 2017, a la partida de 5.000 euros destinada a pressupostos participatius infantils. Gallifa ha explicat que es van inspirar en altres ajuntaments, ja que "són molts els municipis que tenen actiu aquest òrgan". Els mateixos infants podran decidir a què destinar els 5.000 euros i "ens va semblar una bona idea, tenim la voluntat política de fer-ho".


De moment, s’ha començat a treballar en l’elaboració d’uns llibrets explicatius que es portaran a les escoles de Manlleu perquè s’expliqui als alumnes en què consistirà el Consell Municipal d’Infants. Després, les escoles hauran d’elegir els representants. La idea és que els representants del Consell es renovin cada dos anys.


"Les reunions es faran a la sala de plens i comptaran amb la participació de l’alcalde". Tindrien lloc "cada dos mesos, ens sembla el més recomanable". El projecte servirà perquè els infants coneguin el funcionament de l’Ajuntament i també perquè el consistori descobreixi un nou punt de vista de la gestió municipal a través del coneixement de les inquietuds, les preocupacions i les propostes dels nens i nenes.


La regidora ha explicat que espera que el Consell es pugui convocar aquest curs perquè "l’any que ve ja sapiguem on destinar els diners i puguem treballar, però dependrà del calendari de les escoles".

Etiquetes:
Política Municipal