26 d'abril de 2024

Es presenta l'aliança educativa entre l'Escola Puig-Agut i l'Escola de Música

L'objectiu és afegir un nou atractiu al centre i trencar la segregació escolar

David Osa 1 d'abril de 2017 a les 15:55
Una imatge de la presentació. Foto: Josep Colomer

L’Escola Puig-Agut i l’Escola Municipal de Música de Manlleu han presentat aquest dissabte la seva aliança educativa, un projecte nascut dins el Projecte Educatiu de ciutat per afegir un nou atractiu al centre i trencar la segregació escolar existent a la composició del seu alumnat .


L’atractiu d’aquesta aliança educativa és permetre que els alumnes de l’escola puguin assolir el nivell elemental o d’aprofundiment en llenguatge musical quan acabin primària a través de classes col·lectives on cada alumne podrà disposar d’un instrument propi.


L’acte s’ha celebrat al Museu del Ter enmig d’una jornada que ha tractat les aliances educatives que ja existeixen a Catalunya a partir de les iniciatives Magnet de la fundació Jaume Bofill i les escoles Tàndem de la Fundació Catalunya la Pedrera que busquen aquest vincle de benefici simbiòtic entre un centre educatiu i una institució pública del mateix municipi.


Des de les dues fundacions s’ha destacat la importància que més enllà de l’aliança les administracions públiques també s’impliquin per garantir que els aspectes que afecten a la segregació escolar com el procés de matriculació també remin a la mateixa direcció.


En el cas de Manlleu el Museu del Ter i l’Institut del Ter també han presentat el projecte Magneter que es va iniciar oficialment a principis de curs i que està funcionant el procés de millora de la imatge del centre.


L’aplicació del projecte entre l’Escola Puig-Agut i l’Escola Municipal de Música de Manlleu començaria el curs vinent en el cas que s’aconseguís el finançament necessari.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu