26 d'abril de 2024

Pere Prat rebrà dissabte el premi Memorial Jaume Aiguader

Prat és militant d'ERC des de fa 30 anys

Albert Vilella/Arola Cumeras 4 d'abril de 2017 a les 13:06
Una imatge d'arxiu de Pere Prat, quan ocupava l'alcaldia de l'Ajuntament de Manlleu

L’exalcalde de Manlleu, Pere Prat, rebrà aquest dissabte 8 d’abril el premi Memorial Jaume Aiguader, que atorga la Fundació Josep Irla. En el marc de la Festa de la República, organitzada per ERC, Pere Prat rebrà aquest guardó per la seva trajectòria municipalista a l’Ajuntament de Manlleu, al Consell Comarcal d’Osona i a la Diputació de Barcelona.


A la celebració també hi assistiran el vicepresident del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras, i la secretària primera del Parlament de Catalunya, Anna Simó. ERC ha reconegut el compromís polític de Prat amb el país, militant del partit des de fa 30 anys i membre de la seva Executiva Nacional en diversos períodes. Prat ha estat regidor durant 24 anys (1991-2015), alcalde 12 anys (2003-2015), conseller comarcal 8 anys (1995-2003) i diputat provincial 4 anys (2011-2015).


La jornada començarà a 2/4 de 12 amb l’espai infantil i seguirà amb un acte polític a les 12 a càrrec d’Oriol Junqueras i Anna Simó. Per acabar, a les dues es farà el Dinar de la República, amb el lliurament d’insígnies als 25 anys de militància i del Memorial Jaume Aiguader. Enguany, el reconeixement principal el rebrà Prat, qui dels seus anys de carrera política recorda "molt positivament el treball en equip" i “la feina ben feta” amb els companys de partit. Per altra banda, lamenta “el malson” que va viure amb el procés judicial relacionat amb la Federació de Municipis a Catalunya, que qualifica d'“error bestial de la justícia”. Continua "com a president d'ERC a Manlleu".


D’aquesta manera Pere Prat s’afegeix a la llista de guardonats que es va encetar el 2012. L’exalcalde de Manlleu assegura que aquest premi “significa el reconeixement del treball que hem fet els companys i companyes per Manlleu”. Per ell ha estat "estar al costat de la gent, escoltar-los i ser molt pròxim als ciutadans" el que qualifica com a "projecte més important". 


La celebració es farà concretament a la cascada del Parc de la Ciutadella. Per participar-hi ja es pot obtenir el tiquet a través de la pàgina oficial d’Esquerra Republicana.

Etiquetes:
Política Municipal