26 d'abril de 2024

Manlleu s'omple de balcons i finestres decorats

Els balcons i finestres han d'estar engalanats com a data límit el dia 20 d'abril

El Ter 7 d'abril de 2017 a les 17:16
Imatge del balcó adornat. Foto: C. Navarro

El taller "Temps X decorar balcons i finestres" ha engalanat el balcó de Can Puget. Amb aquesta activitat s’anima a participar al Concurs floral de balcons i finestres, que aquests dies té les inscripcions obertes, fins el 14 d’abril. Un concurs que es celebra en el marc de la Primavera (en)cantada i que arriba a la cinquena edició juntament amb la quart concurs fotogràfic de balcons i finestres convocat per l'Ajuntament de Manlleu. Els balcons i finestres han d’estar engalanats com a data límit el dia 20 d’abril. A partir d’aquesta data el jurat els podrà anar a visitar.


La decoracio del balcó de Can Puget l'han dissenyat la Núria i la Roser del Jardinet de la plana i també van ser les encarregades d'organitzar el grup d’onze persones inscrites per fer el taller amb flors de goma eva, flors naturals, saca i ràfia. 


La regidora de Participació Ciutadana, Maite Gallifa, exposa que la primavera és una bona època per animar a famílies, entitats i associacions de veïns a posar plantes naturals o creades amb material reciclat els balcons i finestres.


Paral·lelament la gent pot participar al concurs fotogràfic, captant imatges artístiques i originals d’aquests balcons i finestres engalanats. Segons Gallifa, “és una festa de la primavera i així embellim una mica més Manlleu”. L’any passat hi va haver 21 participants al concurs floral i 18 al fotogràfic, esperen que “aquest any arribem a més gent”. Per a les persones que vulguin agafar idees o aprendre a decorar balcons i finestres amb motius florals, aquest dijous 6 d’abril es farà el taller “TEMPS X DECORAR balcons i finestres”. Es farà al primer pis de Can Puget de 2/4 de 4 a 2/4 de 7.


Les inscripcions per als dos concursos són gratuïtes i estaran obertes fins divendres dia 14 d’abril. Es pot trucar a Can Puget, al 93 8515022 (de 9 a 14 h) o bé enviar un correu electrònic a serveispersonals@manlleu.cat . Si la inscripció és per el concurs floral també cal posar l’adreça on hi haurà el o els balcons o finestres engalanades. El dia 20 d’abril han d’estar engalanats tots els balcons i finestres ja que a partir del 21 d’abril els membres del jurat passaran a veure´ls per fer les seves valoracions.


Els participants al concurs fotogràfic podran aportar imatges a partir del 21 i fins el 26 d’abril. Per participar-hi es podrà fer via Instagram, amb el hashtag #florsmn17 o bé per e-mail a balconsengalanats@gmail.com.


El lliurament de premis es farà el divendres dia 5 de maig a ¾ de 7 de la tarda a la plaça Dalt Vila de Manlleu, coincidint amb el Manlleu Porta Cua, el dia que Manlleu té 3 pianos de cua al carrer. Cada concurs consta d’un primer premi que suposa un dinar o sopar per a dues persones en un restaurant de Manlleu. El segon premi és una panera amb productes d’establiments de Manlleu.

Foto: C.Navarro

Foto: C.Navarro

Foto: C.Navarro

Etiquetes:
Societat