25 d'abril de 2024

Els pastissers catalans preveuen vendre unes 700.000 mones de Pasqua, un 2% més que l'any passat

Alguns dels personatges més demanats seran els de la Patrulla Canina, Ladybug, els Trolls, Star Wars i el Barça

ACN 13 d'abril de 2017 a les 15:21
La tradicional mona de Pasqua

Els pastissers catalans preveuen vendre unes 700.000 mones de Pasqua artesanes aquest any, mentre que només a la demarcació de Barcelona se'n vendran unes 480.000. La majoria de les vendes es concentraran entre aquest cap de setmana, a comarques, i el mateix dilluns, a l'àrea metropolitana.

El president del Gremi de Pastissers de Barcelona, Elies Miró, ha explicat que reben la campanya amb optimisme i esperen que la xifra de vendes d'enguany repunti un lleuger 2% gràcies a una tendència de compra que està estabilitzada. Una família de quatre membres es podrà gastar entre 20 i 30 euros per una mona de Pasqua que consta d'un pastís i un ou de xocolata al damunt.

Davant els preus més econòmics de mones industrials que es poden trobar a les grans superfícies, Miró ha apel·lat a la responsabilitat del consumidor perquè es decanti per mones de pastisseria. Mentre que les primeres, "per força, estan fetes amb tres o quatre setmanes d'antelació i, per tant, contenen conservants, les de pastisseria s'elaboren un o dos dies abans de la venda per poder garantir la màxima frescor, el seu sabor, s'utilitzen matèries de primera qualitat i són molt més saludables", ha assenyalat el president del gremi.

Els personatges estrella d'aquest any seran els protagonistes de la pel·lícula Patrulla Canina, Ladybug, els Trolls, les nines Gorjuss, Star Wars o el Barça.

Pel que fa als gustos dels pastissos, com que la Pasqua és bastant tradicional, Elies Miró ha explicat que els sabors que tenen més sortida sempre són els de mantega, mantega i xocolata, gema, gema i fruita i trufa. D'altra banda, les mones dirigides bàsicament als infants són figures elaborades a partir de xocolata blanca i amb llet que per modelar-se a semblança dels dibuixos preferits dels més petits se solen tenyir amb colorants naturals.

 

Etiquetes:
Societat