26 d'abril de 2024

Victòria de moral per la salvació davant el Sabadell B (2-1)

Manel Sala, amb dos gols, remunta un partit que s'havia posat d'esquena al minut 5

R.Anglada 14 d'abril de 2017 a les 10:27
R.Anglada

Jornada 34, cinc partits per disputar-se i el Manlleu s'ho juga a cara creu amb el Sabadell B a casa. El partit era d'aquells que es marquen amb vermell al calendari per la seva importància, tot i els contratemps l'equip es va saber sobreposar per aixecar el resultat i fer del Municipal un fortí. Manel Sala va tornar, tot i jugar tocat, per tornar a fer de referència i aportar la seva pólvora.

I és que els quadribarrats van sortir amb la mateixa confusió que va sentenciar l'equip a Palamós i contra el Granollers. Fruit d'aquesta falta de intensitat, els arlequinats es van avançar al marcador al minut 5 aprofitant una de les debilitats dels osonencs. Falta lateral que, després de pentinar un jugador, Víctor va rematar sol dins la petita. Tot just havia començat l'enfrontament i els vallesans estaven mostrant una superioritat aclaparadora.

El partit començava a les 20:30, però els manlleuencs van començar a jugar quinze minuts més tard. La intensitat va anar creixent, sobretot gràcies al caràcter de jugadors com Dan Coll, Seuma, Fredi o Manel Sala. Aquest últim, qui millor es maneja a les àrees, va ser qui va posar l'empat al minut 23 de joc. Servei de córner que, després d'uns rebots, va caure al dorsal 10 i, d'esquena a la porteria, va girar sobre ell mateix per treure's un xut creuat que el porter es va empassar. Empat al marcador i anímicament el Manlleu s'avançava.

Des de l'empat, el matx va entrar en una dinàmica de tensió i intensitat conseqüència del valor del partit i del que hi havia en joc. Les faltes se succeïen i l'àrbitre començava a fer ús de les cartulines. Aquest guió ja no es va deixar fins al xiulet final. Aquesta intensitat va servir al Manlleu per posicionar-se bé al darrere i no patir més del compte, tot i les aventures en solitari de l'atrevit Max. El jove extrem vallesà va gaudir de llibertat durant tot el partit i va exigir constantment als defensors locals.

Amb l'entrada del segon temps, Albert Santanera va aprofitar per refer l'equip i introduir un canvi transcendental. Martí Soler va entrar al lloca de Trulls i la seva velocitat va decidir el resultat final. Al minut de començar la segona part, Martí va recuperar una pilota a tres quarts de camp, va entrar com un punyal fins a la línia de fons i va cedir per a Manel Sala. L'atacant va rebre sol a l'àrea petita i no va perdonar.

A partir d'aquí el Manlleu va esmolar les ungles i apretar les dents per evitar que el filial arlequinat s'acostés a la porteria d'Aroca. Les faltes van seguir frenant el ritme de partit i més d'una trifulca entre els jugadors van evidenciar els nervis que hi havia. Al final la tensió no va arribar a més i la sort es va posicionar del costat dels locals. Un pal al minut 90 i una mà salvadora d'Aroca van evitar el gol visitant.

L'ofici defensiu i la solidaritat en les cobartures del Manlleu van permetre que l'equip es mantingués ben replegat al darrere per mantenir el resultat. Els tres punts es van quedar a casa i l'equip gaudeix ara de deu dies de descans per afrontar amb convicció la propera final, el diumenge 23, al camp de La Jonquera.

FITXA TÈCNICA

AEC Manlleu: Aroca, Ot, Canal, Dan Coll, Mate, Seuma, Ivan, Fredi, Trulls, Aumatell i Manel Sala.

CE Sabadell B: Embela, Diego, Gonzalo, Tino, Guillem, Víctor, Jose, Lledó, Ñito, Montero i Max

Gols: 0-1, Víctor, min.5; 1-1, Manel Sala, min. 23; 2-1, Manel Sala, min.47

Àrbitre: Carlos Albelda Barcena. Va amonestar amb targeta groga a Ivan González, Seuma, Ivan Fernández, Trulls, Marc Doménech, Jordi Salvañà, Canal i Balagué (Manlleu) i a Lledó, Óliver, Max i Kilian (Sabadell B).