25 d'abril de 2024

Comencen les activitats de la Primavera (en)cantada de Manlleu

Ja s'ha arribat a la cinquena edició i enguany es fa una aposta per introduir la gastronomia

Arola Cumeras 21 d'abril de 2017 a les 17:22
Un moment de la roda de premsa de presentació dels actes, aquest dijous

Aquest divendres han començat les activitats de la Primavera (en)cantada de Manlleu, que s'allarga fins al 7 de maig. Aquesta primera jornada s’ha fet el concurs de dibuix per als alumnes de les escoles de primària i secundària de Manlleu a la plaça Fra Bernadí.


Ha anat seguit de la cloenda del curs La Sardana a l’escola, amb els alumnes de 3r i 4t de primària de les escoles i s'han lliurat els premis del concurs de dibuix a l’Espai Express. Aquest primer cap de setmana destaquen diverses activitats a la biblioteca, la trobada gegantera o teatre, dissabte. Diumenge al migdia es fa el Vermut Literari a l’Espai Rusiñol i l’entrega del 33è Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu, que ha tingut “més participació que els darrers anys i la qualitat era molt alta”.


S’ha arribat a la cinquena edició del programa d'acte de la Primavera (en)cantada i el batlle, Àlex Garrido, va recordar que “tot neix d’un concert aquí mateix amb motiu de la inauguració de la nova plaça i segurament és un dels concerts que guardarem a la memòria”. Considera que “any rere any s’han introduït novetats i implicació d’entitats”. A la plaça hi ha una exposició de fotos de gran format al carrer, sobre els refugiats de Grècia, obra de Ricard Muné. El regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès, va parlar de la incorporació de la gastronomia.


Des del MAB Manlleu, Marga Cabanillas va explicar que es farà un concert-sopar dels restaurants associats, també el 5 de maig. Hi participaran Sambucus, L’origen, Il Piccolo Biondo, el Torres Petit i Cal Batlle. A banda, aquests dies també estan portant a terme la Gastromoda. Com que Sant Jordi “és festiu” ha motivat “diferents canvis”. S’hi ha afegit “el teatre, per segon any, amb dues obres”. S’aposta pel Manlleu porta cua, que serà més endavant, el 5 de maig, juntament al concurs floral de balcons i finestres i el concurs fotogràfic. Al vespre hi haurà concert de José Menor, al piano, amb obres de Granados.


Des de l’Escola de Música, Pep Serdà va explicar que “el Manlleu porta cua ens permet treure al carrer el que estem fent dins l’escola i veiem que cada any més alumnes hi volen participar”. Laura Planas, representant de les escoles de Manlleu va dir que “és una gran oportunitat per als alumnes apropar la música a infants que no tenen mai cap oportunitat de tocar un instrument d’aquesta categoria; els fa molta il·lusió i per un dia tots seran músics”.

Etiquetes:
Cultura