25 d'abril de 2024

La Marató de Sang comença amb força

A la 1 del migdia d'aquest dissabte ja havien donat sang més d'un centenar de persones

Gisela Francàs 22 d'abril de 2017 a les 13:18
Imatge de la Marató de Sang d'aquest dissabte

Més d'un centenar de persones ja han donat sang a la Marató de Sang que des de les 10 del matí fins a les 9 del vespre s’està celebrant a la sala d’exposicions de Can Puget. Per col·laborar s'han de tenir més de 18 anys i pesar més de 50 quilos.


Una de les voluntàries de l’organització, Conxita Vilalta, ha volgut recalcar sobretot l’ajuda del jovent de les escoles, que "des de primera hora del matí han repartit fulletons amb informació sobre els beneficis de donar sang, per tots els barris de Manlleu". També ha afegit que: "han vingut molts pares i mares a donar sang gràcies a les explicacions que vam fer per les escoles i gràcies a aquest jovent".


Aquest any esperen aconseguir arribar a les 400 bosses recollides a Manlleu. Vilalta ha explicat que "a Catalunya se'n necessiten 1000 i cada bossa pot ajudar a 3 persones". Es tracta d’una jornada que a part de solidaria també és festiva ja que, hi ha diverses activitats. Al matí hi ha passat en Joan Usart i la Peña Flamenca però encara queda molt més, hi haurà actuacions de country, swing i saxo.


Vilalta també ha volgut agrair "a tots els col·laboradors, com ara els forns de pa i pastisseries, a l’Ajuntament, el departament de salut i Benestar Social i als mitjans de comunicació de Manlleu". L’eslògan d’aquest any és La teva sang diu coses. Comparteix-les. També ha aprofitat, doncs, per animar a tothom a col·laborar durant aquesta jornada.


Els organitzadors són l’Associació de Donants de Sang d’Osona, Ajuntament de Manlleu-Benestar Social i el Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut.


 

Etiquetes:
Societat