26 d'abril de 2024

Un somni de paper, primer relat publicat del manlleuenc Lluís Soler Blanch

És un relat curt de fantasia inspirat en una història real

Gisela Francàs 22 d'abril de 2017 a les 13:24
La portada del llibre

El manlleuenc Lluís Soler Blanch ha publicat el seu primer relat, Un Somni de paper, que edita El toll i que pertany a una col·lecció de butxaca anomenada Històries Estranyes.


Soler escriu per passar-s’ho bé relats de ciència ficció, fantasia i terror i que després penja a les xarxes socials i a la seva pàgina web. Precisament, aquests escrits "ncridar l’atenció d’un editor i està disposat a publicar-los". Soler remarca que "la meva pretensió no ha estat mai ser un escriptor sinó divertir-me escrivint".


El primer relat que li publiquen té com a títol Un somni de paper és un relat curt de 60 pàgines escrit amb l’estil propi del seu autor que defineix com “un estil directe, clar i que va adreçat a l’estil cinematogràfic perquè no m'entretenc massa explicant les situacions sinó que les defineix-ho de manera contundent i salvatge”.


Per escriure aquest relat Lluís Soler i Blanch "m'he inspirat en una història real" que llavors ha anat maquillant amb fantasia. Es tracta d’una notícia dels anys 60 a EUA sobre l’experimentació de l’ús terapèutic d'una droga per l’esquizofrènia infantil. A partir d’aquí Soler i a través de la imaginació es situa dins del punt de vista d’un dels possibles afectats.


Per Sant Jordi, Lluís Soler Blanch tindrà una parada a la plaça Fra Bernadí a on podreu trobar la publicació Un somni de paper de l’editorial el toll.

Etiquetes:
Cultura