25 d'abril de 2024

Ràdio Manlleu celebra el Sant Jordi des de la plaça

El programa va acabar amb cançons en directe interpretades per Joan Usart

Arola Cumeras 24 d'abril de 2017 a les 09:07
Un moment del programa especial de Ràdio Manlleu, durant la intervenció de Gemma Baladas, del CPNL

Ràdio Manlleu va tornar a oferir una programació especial des de la plaça Fra Bernadí per celebrar el Sant Jordi. Van ser quatre hores en directe que es van encetar amb una edició adaptada del sardanista Nostra Dansa, que va incloure una entrevista a la presidenta de l'Agrupació Sardanista Manlleuenca, Imma Pujol, que ha estat reelegida recentment.


La segona hora de programa va incloure una entrevista a l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, que va confirmar que les obres del Teatre Centre es reprenen aquest dilluns 24. El batlle va reconèixer que la proposta de portar una part de l'escola de música fins al teatre ha estat desestimada perquè l'escola considera que no seria pràctic repartir els alumnes entre Can Puget i el Centre. 


El programa va incloure recomanacions d'escriptors destacats com Jordi Puntí, Josefa Contijoch i autors com Sergi Oliva, Raquel Santanera, Montserrat Llorens o Toni Coromina. També hi va participar l'actor i director Joan Roura o l'editora Ester Pujol.


La directora de la biblioteca de Manlleu, Núria Silvestre, també va passar pels micròfons de Ràdio Manlleu i va fer un extens repàs de les obres locals d'actualitat, com ara la del poeta Jacint Sala, Vanitoses Cendres. Es va mostrar molt contenta de les xifres de la biblioteca, que és el primer Sant Jordi que ha viscut des que es va traslladar al carrer del Pont.


Gemma Baladas, tècnica del Consorci per a la Normalització Lingüística va presentar la campanya d'enguany basada en els embarbussaments, titulada A l'abril cada paraula val per mil. Tot seguit es van fer entrevistes a floristes i llibreters locals i també va intervenir l'escriptora Susagna Tubau. La revista digital sobre literatura l’Escriba va passar pel programa i Marc Orra, Sílvia Plana i Irene Solanich van parlar de l'estat actual del cinema català i, en concret, de llibre Incerta glòria, adaptada recentment a la gran pantalla.


El programa va seguir amb la intervenció de Marta Culí amb recomanacions literàries i musicals i es va cloure amb l’actuació del cantautor Joan Usart i també es va comptar amb intervencions d’altres músics, com Guillem Ramisa. 

Etiquetes:
Cultura