26 d'abril de 2024

319 donacions de sang efectives a la Marató de Manlleu

Els organitzadors remarquen la gran implicació de les escoles i que una quarantena de donants fossin nous

Arola Cumeras/Gisela Francàs 24 d'abril de 2017 a les 18:16
Una imatge de la jornada

Des de les 10 del matí fins a les 9 del vespre es va celebrar, dissabte, la Marató de Donació de sang de Manlleu, a la sala d’exposicions de Can Puget. L’eslògan d’aquest any era La teva sang diu coses. Comparteix-la. Es van formalitzar 319 donacions, de les quals 41 persones venien per primera vegada i 22 oferiments.


Una de les voluntàries, Conxita Vilalta va considerar que “és un èxit total” i ho va comparar amb altres xifres rècord. Més d’un centenar de persones ja havien donat sang al migdia. Vilalta ha volgut recalcar sobretot l’ajuda del jovent de les escoles, que “des de primera hora del matí han repartit fullets amb informació sobre els beneficis de donar sang, per tots els barris de Manlleu”. També ha afegit que “han vingut molts pares i mares a donar sang gràcies a les explicacions que vam fer per les escoles i gràcies a aquest jovent”.


Es tractava d’una jornada que a part de solidaria també va ser festiva ja que, hi havia diverses activitats. Al matí hi va passar el cantautor Joan Usart i la Peña Flamenca i més tard es van fer actuacions de country, swing i saxo. Vilalta també ha volgut agrair “a tots els col·laboradors, com ara els forns de pa i pastisseries, a l’Ajuntament de Manlleu, el departament de salut i Benestar Social i també als mitjans de comunicació de Manlleu”.

Etiquetes:
Societat