26 d'abril de 2024

Comencen els catorze mesos d'obres del Teatre Centre de Manlleu

Per Vilaregut, s'haurà guanyat "en seguretat" respecte l'antic Teatre Centre, que ja fa més de 10 anys que va tancar

Arola Cumeras 25 d'abril de 2017 a les 14:26
Enric Vilaregut, regidor d'Urbanisme, a la nau central

Aquest dimarts 25 d’abril s’han reprès les obres del Teatre Centre de Manlleu, que l’estiu de l’any vinent ja podria quedar prou enllestit com per fer-hi representacions, segons ha declarat el regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut. Lluís Dilmé, director de l’obra, ha estat present aquest migdia a l’equipament.


El responsable de l’Estudi d’arquitectura Dilmé, Fabré i Torras ha conversat amb Vilaregut, i també ho han fet l’encarregat i un responsable de l’empresa Top Proyectos y Contratas. El regidor ha explicat que durant aquesta fase A de les obres es treballarà molt “a dins i no crec que externament es vegi moviment; segurament els contenidors per treure runa”. Una de les primeres coses que es faran és “posar reixes perquè no entrin coloms”. La primera fase de neteja i desinfecció “serà ràpida” i després “s’acabaran forjats, es retallaran i caldrà retocar-ne d’altres”. La previsió és que siguin “catorze mesos d’obres”, tal com consta al projecte “però esperem que siguin menys”.


Per Vilaregut, s’haurà guanyat "en seguretat" respecte l’antic Teatre Centre, que ja fa més de 10 anys que va tancar les portes. La capacitat final que es calcula que tindrà són “entre 300 i 400 butaques, un espai digne que serà suficient, i tant de bo l’omplim moltíssimes vegades”. El que no està previst al projecte actual són “detalls de platea, que són menors i es poden contractar a part ni tampoc tota l’escenografia”.


Des de l’equip de govern creuen que “en el transcurs d’aquest any, tots aquests problemes estaran solucionats”. Vilaregut considera que amb la “mateixa partida de la baixa de les obres, de 180.000 euros, moltes d’aquestes coses ja les farem”. L’adjudicació es va acabar produint per 967.000 euros més IVA i el projecte es treia a licitació per 1,3 milions d’euros.

Vilaregut conversa amb Lluís Dilmé, director d'obra

L'aspecte del teatre, ple de brutícia i excrements de coloms, aquest dimarts