24 d'abril de 2024

Una vintena de persones fan el recorregut de mapeig ciutadà pel passeig del Ter

Ben aviat s'han de fer públics els resultats globals del procés participatiu

Arola Cumeras 26 d'abril de 2017 a les 09:35
Una imatge del mapeig ciutadà, que va recollir les propostes en un mural

El procés participatiu per decidir el futur del passeig del Ter, ha arribat aquest cap de setmana a la seva etapa final. Aquest dissabte al matí s’ha portat a terme un itinerari a peu per vora Ter per trobar possibles necessitats a cobrir i prioritzar les accions que s'hi volen dur a terme.


El recorregut va començar a les 10 del matí a l’estació del tren de Manlleu i a la 1 s’acabava amb l’itinerari que recorria un seguit de parades, fins a nou. El regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut està “content” de la marxa del procés participatiu i considera que “ha vingut un nombre suficient de gent, sobretot amb les enquestes” i que les propostes “han estat molt de sentit comú i fetes amb carinyo”. La finca de Can Mataró és una de les joies de la zona que són de propietat municipal i "té un jardí amagat que s'ha d'arranjar, però és preciós". Segons Vilaregut, s’ha suggerit que fos “un altre embarcador, que fos “un indret de restauració”.


L'objectiu era concretar la proposta d´usos futurs per al passeig del Ter, trobar possibles necessitats a cobrir i prioritzar les accions. Segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Maite Gallifa, “un cop en cada punt s’observava, es llegien els comentaris que van sorgir durant el taller de debat i es reflexionava sobre el futur”. Segons Gallifa, les respostes del que “es volia fer a cada punt, s’anotava en un post-it”. En finalitzar l´itinerari s´ha posat en comú “les anotacions de cada participant, en un mural comú”. L’empresa que ha coordinat el procés farà públics els resultats “i es donaran a conèixer a tothom ben aviat”, segons remarca Enric Vilaregut.