23 d'abril de 2024

Centelles obre la Setmana de la Tòfona amb una jornada tècnica plena de ponències

La Setmana de la Tòfona ofereix xerrades i tallers, una fira de la tòfona i activitats lúdiques i festives

El Ter 15 de desembre de 2008 a les 13:38
Una imatge de la presentació de la iniciativa
Xavier Mestres, president de l’Institut Català de la Cuina; Enric Gràcia, el micòleg del programa de TV3 “Caçadors de bolets” o els cuiners Toni Sala i Àngel Pasqual. Són alguns dels ponents de la jornada tècnica al voltant de la tòfona que té lloc aquest dilluns a Centelles.

La trobada ha donat el tret de sortida de la primera edició de la Setmana de la Tòfona, que se celebra fins diumenge, dia 21. Pep Paré, primer tinent d’alcalde, explica que el programa és atractiu per la seva varietat.

La Setmana de la Tòfona ofereix xerrades i tallers, una fira de la tòfona i agroalimentària i activitats lúdiques i festives. Moltes d’aquestes atraccions es concentraran durant el cap de setmana. L’objectiu global, segons Paré, és dinamitzar el comerç i els restaurants.

La tòfona va tenir la seva etapa d’esplendor a Centelles durant els anys 70, però ara el poble reivindica poder tornar a aconseguir la capitalitat en aquesta matèria. Actualment, segons Paré, encara hi ha molts tofonaires amb llicència i es vol reactivar l’activitat.
Etiquetes: